9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Σχέδιο πόλης για Νέα Χηλή

3.000 στρέμματα μπαίνουν στον ιστό της Αλεξ/πολης

LAMPAKHS.1-XEF sinentefksi-tipou-nea-xili

Μετά από πολυετείς αγώνες και ενέργειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε το υπ. αρ. 27 AAΠ/26/02/2016 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το οποίο προβλέπει την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της πολεοδομικής ενότητας IV «Νέα Χηλή» της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ν. Έβρου), την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα όρια σύνδεσης του ιδίου Δήμου και την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης παρουσία του κ. Διονύση Μαστορόπουλου, Χωροτάκτη- Πολεοδόμου και των πρώην και νυν Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ. Γιώργου Ουζουνίδη και Χρήστου Γερακόπουλου, έκανε λόγο για “δικαίωση μιας σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν μεν από το 2000 τα πρώτα όμως αποτελέσματα προήλθαν από τους συνεχείς αγώνες και τις προσπάθειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς με την απόφαση αυτή επεκτείνεται το σχέδιο πόλης Αλεξανδρούπολης στις περιοχές Καλλιθέας και Ν. Χιλής έκτασης 3.000 στρεμμάτων”.

- Advertisement -

Ο κ. Λαμπάκης αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαστορόπουλο εξαίροντας το ήθος και την προσωπικότητά του -και στο πρόσωπό του όλους τους παραγωγικούς υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης-, την κα Κατερίνα Μπρίκα, Αρχιτέκτων Μηχανικό Δ/ντρια Τεχν. Υπ. & Υπηρεσίας Δόμησης και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών για τις όλες ενέργειές τους που αφορούν στην πράξη αυτή, τόνισε ότι “η απόφαση αυτή αποτελεί συν τοις άλλοις ηχηρή απάντηση στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών”.

Από την πλευρά του ο κ. Μαστορόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή του, επεσήμανε ότι “η παρούσα απόφαση αποτελεί προϊόν μιας χρονοβόρας και δύσκολης διαδικασίας που προέβλεπε τη σύνταξη μιας σύνθεσης μελετών και η οποία μετά από πολλές ενέργειες πέτυχε την έγκρισή της από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2012, την έγκρισή της και την επεξεργασία της από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2014, σημαίνοντας ουσιαστικά την προσάρτηση 3.000 πολεοδομημένων στρεμμάτων στον ιστό της πόλης.

Επόμενο βήμα για τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι πλέον η διαχείριση των εγκρίσεων, ο τρόπος σύνταξης της πράξης εφαρμογής με όλα τα νέα δεδομένα και η απόδοση των οικοπέδων στους ιδιοκτήτες”.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This