9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Καταστροφή αρχαιολογικών μνημείων στο Κάστρο Κάλε του Διδυμοτείχου

IMAG0125mnimeia_didxo2 mnimeia_didxo 

Σήμερα, κάνοντας περιήγηση στον Καλέ, στο Κάστρο μας, αναδεικνύοντας τα μνημεία μας, αντικρίσαμε ένα απαίσιο θέαμα, μια καταστροφή που συντελέστηκε σε ένα από τα υπόσκαφα, που βρίσκεται συνεχίζοντας το δρόμο πάνω και ευθεία από τον Ι. Ν. Σωτήρος Χριστού. Εκεί υπάρχουν λαξευμένα κυκλικά σκαλοπάτια με ένα πλατύσκαλο, περίτεχνα φτιαγμένα, τα οποία περιμένουν καρτερικά τόσα χρόνια την ανάδειξη τους, αντ’ αυτού  δέχθηκε την επίθεση άμυαλων βανδάλων και καταστράφηκε κατά το ήμισυ, όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους και τις προθέσεις αυτών των ανεκδιήγητων αλλά συνειδητοποιήσαμε μετά λύπης μας, ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά καταστρέφεται είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο.

Απ’ ότι φαίνεται και από την καταστροφή που επήλθε στον εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου πριν λίγες ημέρες, βλέπουμε τους βανδαλισμούς να συνεχίζονται.

- Advertisement -

Η περιφρούρηση των μνημείων μας είναι πλέον επιτακτική από τους φορείς αλλά κι από εμάς τους δημότες.

Φυδανάκης Παναγιώτης

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Ξεκινούν σύντομα οι πτήσεις Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, στην Τουριστική Έκθεση Λευκωσίας, για την προώθηση της αεροπορικής σύνδεσης Ήταν κάτι που...

More Articles Like This