9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, July 3, 2025

Σιτίζεται κι αυτός από το …Πρυτανείο

“Πες μου ποιος είναι ο φίλος σου, για να σου πω ποιος είσαι”

 KaranikasΣε αυτόν τον τόπο συμβαίνουν οι μεγαλύτεροι παραλογισμοί και η κοινή γνώμη τους δέχεται και αρκείται στο να «κάνει πλάκα».

Έτσι περνά στα αστεία ο διορισμός ως ειδικού συμβούλου στο Γραφείο Στρατηγικής Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού του σερβιτόρου, αδιόριστου δασκάλου και αρνητού στρατεύσεως Νίκου Καρανίκα, με μόνο αιτιολογικό της πρωθυπουργικής ενεργείας την φιλία Τσίπρα-Καρανίκα.

Πες μου ποιος είναι ο φίλος σου, να σου πω ποιος είσαι.

- Advertisement -

Ο νεοδιορισθείς, διδαχθείς προφανώς την στρατηγική σχεδιασμού στις καταλήψεις και το 15μελές, έχει φυλακισθεί ως ανυπότακτος το 1995 και έχει δικασθεί για το αυτό ζήτημα το 2007, με συνήγορο δε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλρυ αθωώθηκε.

Εξ όλων αυτών προκύπτει ότι πρόκειται για τυπικό στέλεχος του Σύριζα. Αλλά δεν προκύπτει ότι γνωρίζει από στρατηγικό σχεδιασμό.

Επί πλέον το εν λόγω αγλάισμα της κοινωνίας έχει διακριθεί στο Διαδίκτυο με την προσωπική του ιστοσελίδα, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, έγραψε για την επίθεση στους Διδύμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 τα εξής:

«Είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων ωςέργο τέχνης -καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν.

Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα, θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓHΜΑ.

Ο κ. Καρανίκας έχει σπουδάσει τουριστική επαγγέλματα στο ΤΕΙ Λάρισας και οι φίλοι του για πλάκα τον φώναζαν «αδιόριστο εκπαιδευτικό»!

Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, είναι αδελφός πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του Αλ. Τσίπρα.

«Από τα εφηβικά μου χρόνια κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα» δηλώνει.

Και στο σημείο αυτό επικεντρώνεται η κριτική.

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που θεωρεί την καριέρα «χολέρα» να μπορεί να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα;

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργοί είναι εκτεθειμένος, αφού μέχρι πρότινος δήλωνε «αντιρρησίας συνείδησης» και διωκόταν από το 1995 για ανυποταξία, καθώς δεν υπηρέτησε τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους ιδεολογικούς.

«Δεν είχα βρει κανέναν λόγο απολύτως να το κάνω.

Κι άλλωστε, τι να υπηρετήσω; Έναν Στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους;

Έναν Στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι;» είχε αναρωτηθεί.

Ο Στρατός, όμως, Που αρνήθηκε είναι αυτός που σήμερα πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και της μεταναστευτικής κρίσης, πέραν της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ποια ακριβώς θα είναι τα καθήκοντα φίλο του Πρωθυπουργού στο πρωθυπουργικό γραφείο;

Σχεδιασμός στρατηγικών συμπλεύσεων με ποιούς;

Την Χετζμπολάχ ή το Ισλαμικό Κράτος;

Θα σιτίζεται όμως από το… Πρυτανείο.

Aegean
Thursday, July 3, 2025

Latest News

Νέες επιδοτήσεις στέγασης και συντάξεων

Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ και επίδομα 250 ευρώ - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ...

More Articles Like This