9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Το ρωσικό προξενείο στην Αλεξ/πολη

Μετακόμισε για δύο ημέρες για εξυπηρέτηση πολιτών-παλιννοστούντων σε απομακρυσμένες περιοχές της Αν. Μακεδονίας-Θράκης 

 thireos-rosias1 rosiko-proksenio-sto-polukoinoniko-2Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κυρίως των παλιννοστούντων, αλλά κι όσων έχουν να διεκπεραιώσουν διάφορα έγγραφα που πρέπει να περάσουν από το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, για δύο ημέρες υπηρεσίες του Προξενείου εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, και πιο συγκεκριμένα στο Πολυκοινωνικό του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Μεσιάνοφ, Γενικό Πρόξενο του Ρώσικου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη αυτό γίνεται κάθε χρόνο για την προξενική εξυπηρέτηση των πολιτών στις απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδος, οι οποίες περιοχές υπάγονται στην προξενική αρχή της επαρχίας, δηλαδή την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι “επισκέψεις” αυτές του Προξενείου γίνονται σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Δράμα.

- Advertisement -

“Αυτή η εξυπηρέτηση αφορά όλες τις προξενικές ενέργειες που κάνουμε και στη Θεσσαλονίκη, είναι σα να έχει μεταφερθεί εδώ όλο το Προξενείο.

Για ένα διήμερο απευθυνόμαστε στις ευαίσθητες κατηγορίες ανθρώπων που δυσκολεύονται να περάσουν από το Προξενείο και να εξυπηρετηθούν κανονικά.

Δηλαδή, συνταξιούχοι, ανάπηροι, γυναίκες με παιδιά, αλλά και όλοι όσοι έρχονται για διάφορες υποθέσεις προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους” δήλωσε ο κ. Μπόρις Μεσιάνοφ.

Σε ερώτηση αν οι παλιννοστούντες εκφράζουν κάποια παράπονα ή και προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζώντας πλέον στην Ελλάδα, μας  απάντησε πως κυρίως τους μεταφέρουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Δηλαδή ανεργία και μείωση συντάξεων και επιδομάτων.

“Κι εμείς έχουμε προβλήματα στη Ρωσία, είναι δύσκολες εποχές για όλες τις χώρες. Τους κατανοούμε κι ανταποκρινόμαστε.

Τους προτείνουμε ως εναλλακτική πρόταση να μεταβούν στη Ρωσία και να βρουν εκεί δουλειά, τουλάχιστον όσοι ακόμα γνωρίζουν καλά τη γλώσσα και έχουν αποκτήσει και τη Ρωσική υπηκοότητα. Νομίζω ότι η Ρωσία τους παρέχει κάποιες δυνατότητες παρά την κρίση που περνάμε. Είναι η δεύτερη πατρίδα για τους περισσότερους απ’ αυτούς άλλωστε” κατέληξε.

Λ.Σ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This