9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

2 ακόμη σταθμοί διοδίων μπαίνουν στην Εγνατία Οδό

Μέχρι το τέλος του 2016, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ

 DIODIA2 diodia8 diodia9 EGNATIA-ODOS-KOMVOSΤη διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού ξεκινά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τη δημοσίευση τριών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον χρηματοοικονομικό, τεχνικό και νομικό σύμβουλο.

Οι τρεις σύμβουλοι θα συμβάλουν στον σχεδιασμό της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας οδού, καθώς και τριών κάθετων οδικών αξόνων (Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας και Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι) σε ιδιώτη.

Οι προθεσμίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγουν στις 19 Απριλίου για τον νομικό σύμβουλο και στις 26 Απριλίου για τον χρηματοοικονομικό και τεχνικό σύμβουλο.

- Advertisement -

Με βάση τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στον οδικό άξονα των 680 χιλιομέτρων προβλέπεται η κατασκευή έξι πρόσθετων σταθμών διοδίων, ενώ πέντε νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν στους τρεις κάθετους άξονες που προαναφέρθηκαν.

Και οι 11 νέοι σταθμοί διοδίων πρέπει να λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2016, με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατία Οδός ΑΕ τον περασμένο Αύγουστο.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This