9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Ν. Τόσκας κατά συνοριοφυλάκων

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τους χαρακτηρίζει ανεύθυνους και επικίνδυνους, επειδή μίλησαν για ύπαρξη τζιχαντιστών 

sinoriofilakes mandra evrou sinoriofilakes-(150) sinoriofilakes-skilia toskas-nikos-ksef

Νίκος Τόσκας εναντίον συνοριοφυλάκων. «Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν» απάντησε απειλητικά και οργισμένα με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στα όσα ειπώθηκαν από το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το προσφυγικό.

Ο υπουργός έδωσε το σύνθημα και τον «χορό» έσυρε και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανακοινώνοντας ότι κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης  για το περιεχόμενο των δηλώσεων των συνοριοφυλάκων, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

- Advertisement -

«Θα περάσουν τζιχαντιστές από την Ελλάδα και αυτό δεν το αρνείται πλέον κανείς» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, κ. Παναγιώτης Χαρελάς, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί από τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που υπήρχαν μέχρι πρότινος, και τους ανεπαρκείς ελέγχους, γι αυτό οι συνοριοφύλακες είχαν προτείνει να γίνει διαχωρισμός προσφύγων πολέμου και μεταναστών.

Τα μέλη του προεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν πως είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, και χαρακτήρισαν αδιανόητο το γεγονός οι Έλληνες συνοριοφύλακες να βοηθούν επικουρικά τη Frontex και όχι το αντίθετο, είναι «αδιανόητο να συνδράμει η Ελλάδα την Ευρώπη στα σύνορα της χώρας μας και όχι η Ευρώπη την Ελλάδα» είπαν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρελάς αποκάλυψε επίσης την αντίστροφη μεταναστευτική ροή που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να επιστρέψουν άτυπα και παράνομα στην Τουρκία, χωρίς να καταγραφούν στη χώρα μας. Αιτία αυτή της μετακίνησης η προσπάθεια μετεγκατάστασης σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, με αφορμή την προτεραιότητα που δίνεται στους πρόσφυγες της Τουρκίας από τη συμφωνία της Συνόδου.

Την ίδια ώρα σημείωσαν ότι στην Ειδομένη φθάσαμε στο σημείο να κάνουν ελέγχους οι πρόσφυγες και οι αστυνομικοί να βρίσκονται στην άκρη.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This