9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

“Γιατί ψάχνει έκταση ο Υπουργός Ναυτιλίας, όταν έχει κατά κυριότητα 148 στρέμματα στην Αλεξανδρούπολη;” – Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη – 15 χρόνια πολλαπλών υποσχέσεων, που δεν υλοποιήθηκαν

lampakis 4 limani apo pano 1 limani apo pano limani apo psila Limeniki-Akadimia-1 Limeniki-Akadimia

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με την οποία επαναφέρει το θέμα της ίδρυσης Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη καλώντας τον να πάρει θέση.

***

- Advertisement -

Προς:  Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα

Κοιν: 1. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

2. Βουλευτές Ν. Έβρου Γκαρά Αναστασία, Καΐσα Γεώργιο, Ρίζο Δημήτριο, Δημoσχάκη Αναστάσιο

3. Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης Δ/ντή κ. Καφόπουλο  Θάνο.

4. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος  κ. Σταμάτη  Ράπτη

5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Από τον Ιούνιο του 2000 άρχισαν θεσμικά οι διεργασίες για την ίδρυση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ στην Αλεξανδρούπολη.

Το 2002 με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού παραχωρήθηκε κατά κυριότητα έκταση 148 στρεμμάτων στην Ν. Χηλή Αλεξανδρούπολης, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με την πράξη 15  της 3ης Απριλίου 2002 του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος .

Την 28η Οκτωβρίου 2002 εξαγγέλθηκε επίσημα η ίδρυση της Ακαδημίας από τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σε επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη.

Την 27η Οκτωβρίου 2002 παρουσιάσθηκαν τα σχέδια της Ακαδημίας στον τότε υπουργό Ναυτιλίας και στον υφυπουργό οικονομικών.

Την 7η Μαρτίου 2004 έγιναν οι βουλευτικές εκλογές και το θέμα της Ακαδημίας «πάγωσε».

Έκτοτε το θέμα επανέρχεται πολλές φορές με ίδρυση σχολών Αξιωματικών –Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων με την έδρα να κυριαρχεί στην Αλεξανδρούπολη.

Στις 22 Απριλίου 2016 απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή διαβεβαιώσατε ότι η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την ίδρυση και ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ;;;

Κε Υπουργέ,

Σας ερωτώ με σεβασμό ιδιαίτερο στο πρόσωπό Σας,

ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΚΤΑΣΗ για τη Λιμενική Ακαδημία όταν ΕΧΕΤΕ κατά κυριότητα 148 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Σας από τον Απρίλιο του 2002 στην Αλεξανδρούπολη ακριβώς για αυτό το λόγο;

Να σας θυμίσω όμως και για ποιους ακόμη λόγους πρέπει να γίνει η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη  πέραν της επί άνω των δέκα  10 ετών εξαγγελιών του τότε πρωθυπουργού  και υπουργών.

α) Γιατί η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στα σύνορα, όπου είναι ανεπτυγμένος ο στρατός ξηράς  ο οποίος θαυμάσια θα συνδυάσει τις δυνάμεις του με την ύπαρξη της Λιμενικής Ακαδημίας στα σύνορα της Θράκης.

β) Γιατί είναι παραθαλάσσια και διαθέτει λιμάνι του οποίου οι προδιαγραφές ανάπτυξης στην Γεωπολιτική θέση που βρίσκεται, υπόσχονται παραγωγή εθνικού πλούτου μαζί με την δημιουργία κόμβου αγωγών φυσικού αερίου.

γ) Γιατί τα θαλάσσια σύνορα μας σε αυτή τη δύσκολη τοποθεσία ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, γεγονός που εγγυάται η ύπαρξη της Λιμενικής Ακαδημίας μας .

δ) Γιατί η πολιτική ηθική επιβάλει μετά από 15 χρόνια πολλαπλών υποσχέσεων την ίδρυση της Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

ε) Γιατί όλες οι κυβερνήσεις επί σειρά ετών μη εξαιρουμένης και της δικής σας κυβέρνησης, έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της οικονομίας του Έβρου, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Δεν είναι επιτέλους καιρός να γίνει κάτι για τον Έβρο, πολύ μάλιστα περισσότερο τώρα, όπου σύμφωνα με το άνω ιστορικό η Αλεξανδρούπολη δικαιούται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη αυτή την ίδρυση;

στ) Αλλά το κυριότερο ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΔΕΝ ΠΑΥΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .

Κε Υπουργέ,

Ήρθε η ώρα να το αποδείξετε.

Με τιμή,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Άριστο το κείμενο και ακλόνητα τα επιχειρήματα του Δημάρχου Αλεξ/πολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

Άραγε θα επικρατήσει η Ηθική και το Δίκαιο έναντι της πολιτικής σκοπιμότητος;

Οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του τόπου μας.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This