9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ  

Έχασαν πλέον οι Έλληνες την Εθνική τους Κυριαρχία – Ανώνυμη Εταιρεία έγινε η Ελλάδα, με τις μετοχές στους ξένους δανειστές 

 Promitheas tsipras-ipourgika-edrana-voulisΑλυσοδεμένος στα βράχια του Καυκάσου ήταν ο Προμηθέας. Ανήμπορος να κινηθεί.

Και κάθε χρόνο ερχόταν το όρνιο και του έτρωγε το συκώτι.

Αν δεν σημαίνει τίποτα για σας αυτός ο μύθος, σύντομα θα κατανοήσετε το νόημά του.

- Advertisement -

Σε μια πενταετία, το 2021, η Ελλάς θα συμπληρώσει δύο αιώνες από την απαρχή της εθνικοαπελευθερωτικής της επαναστάσεις.

Όμως με την προχθεσινή ψήφο της αριστεροδέξιας συμπράξεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Έλληνες θα έχουν απολέσει το σύνολο της δημοσίας και εθνικής περιουσίας τους μέχρι το 2115.

Επίσης την διαχείριση των δημοσίων εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού τους.

Η κατάληξη των μνημονιακών πολιτικών και της στρατηγικής που ακολούθησε η μοιραία διακυβέρνηση του κ. Α. Τσίπρα δεν είναι άλλη από την πλήρη απώλεια της κυριαρχίας των Ελλήνων επί της ελληνικής επικρατείας.

Συμφώνως προς το νομοσχέδιο το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων σε ισχύ), το ΤΧΣ (με ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας) και η ΕΤΑΔ (το κτιριακό σύστημα του Δημοσίου με τα σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές, Ολυμπιακά ακίνητα) εντάσσονται στην υπό ίδρυση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).

Η εταιρεία αυτή είναι holding με μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ, που διαιρείται σε 40.000 κοινές μετοχές και καλύπτεται από το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας (Άρθρο 184 του Καταστατικού της).

Διοικείται από πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο, που ελέγχεται από την Κομμισσιόν και τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στηρίξεως).

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός διορίζει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και ένα μέλος, ενώ έχει ουσιαστικώς δικαίωμα βέτο (consensus) για τα άλλα τρία μέλη του Συμβουλίου, που διορίζει η ελληνική πλευρά.

Η εταιρεία αυτή, στην οποία εντάσσεται και το σύνολο των συμμετοχών του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ (όλο δηλαδή το δίκτυο τής Ενέργειας), Αστικές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, αεροδρόμια (και το «Ελ. Βενιζέλος»), λιμάνια, διόδια και εθνικές οδοί, αποφασίζει για την διαχείριση ή την πώληση των περιουσιακών δημοσίων στοιχείων των Ελλήνων. Σημειωτέον ότι η διάρκεια της Εταιρείας ορίζεται σε 99 χρόνια (Άρθρο 186, παρ. 2).

Που καταλήγουμε;

Με το πρώτο Μνημόνιο, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, απωλέσθη η εθνική κυριαρχία στην διακυβέρνηση της χώρας.

Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα από την Κυριακή το απόγευμα θα έχει απολεσθεί η κυριαρχία των Ελλήνων επί- της Ελλάδος. Η Αριστερά δυστυχώς επεκράτησε…

Δεμένη χειροπόδαρα πλέον η Ελλάς, σαν τον Προμηθέα, θα έχει τα ξένα όρνια να τρώνε τα σπλάχνα της, επί 99 χρόνια, δηλ. επί τρεις γενιές από σήμερα, μέχρι το 2115.

Και δυστυχώς πέραν της οικονομικής τραγωδίας, έρχεται και η ώρα του Αιγαίου και της Θράκης.

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” μετά τα “όρνια” του Βερολίνου, παραμονεύουν.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This