9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΙ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της, στην Αλεξανδρούπολη, η 2η Θρακο-μακεδονική “SYNERGIA” για την προώθηση των προϊόντων διατροφικού τομέα, που παράγονται στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη – Το πρόγραμμα της παρουσίασης των τοπικών προϊόντων και της παράλληλης Ημερίδος

Mpoufes-Pites-1 Mpoufes-PitesΑνοίγει τις πύλες της η 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergia” ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Περισσότεροι από 100 παραγωγοί και μεταποιητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου THRAKI PALACE (4ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης) τα προϊόντα τους, από τις 9:00 έως τις 21:00, σε επιχειρηματίες καφέ – εστίασης και ξενοδόχους, με ένα στόχο: τη συνέργεια (“Synergia”) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.

Στη διάρκεια της 2ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia” πέρα από την παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση και αλληλεγγύη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα επιχειρηματικών συναντήσεων (Business to Business – B2B) των παραγωγών με τους υπεύθυνους αγορών των ξενοδοχείων, τους υπεύθυνους μεγάλων μονάδων εστίασης, και των δικτύων διανομής των supermarket.

- Advertisement -

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30: Προσέλευση εκθετών.

09:00: Έναρξη παρουσίασης προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

10:00: Τελετή Εγκαινίων.

10:30: Ημερίδα “Synergia” ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης

13:00: Παρουσίαση Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας με πολίτικα στοιχεία.

18:00: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

19:00: Επίδοση αναμνηστικών από τον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. στους εκθέτες.

21:00: Ολοκλήρωση 2ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia”.

Προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) καθ’ όλη τη διάρκεια της SYNERGIA σε ειδικό χώρο του Café.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

SYNERGIA: Ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

10:30 – 11:00  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

Χαιρετισμοί  επισήμων

Προ – Εισηγήσεων

11:00 – 11:15 «Ακίβδηλος διατροφική Περιφέρεια»

«Πεδία – δρόμοι και μορφές συνεργειών».

Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Πολιτικός κοινωνιολόγος και συγγραφέας.

1η Ενότητα:

Δυναμικές Τοπικές Παραγωγές

11:15 – 11:30 «Παραγωγή δυναμικών προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα στην Περιφέρεια   Α.Μ.Θ. / Σπαράγγια – σκόρδα».

Αθανάσιος Κουτουκίδης, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Ορεστιάδας

11:30 – 11:45 «Μεταποίηση – συσκευασία – διάθεση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα στην  Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Το παράδειγμα του κρασιού».

Ιωάννης Κουρκουτάς, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

11:45 – 12:00  «Το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και του ελαιολάδου – Παρούσα       κατάσταση και  προοπτικές του ελαιολάδου»

Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, MSc, PhD, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων

2η Ενότητα:

Προϊόντα αγροτο-διατροφικού τομέα σε χώρους εστίασης και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

12:00 – 12:25 «Χρήση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα σε χώρους εστίασης»

Κύρια εισήγηση (10 λεπτών) Γεώργιος Αλαβάντας, Πρόεδρος Σωματείου Καφέ, Εστιατορίων, Κέντρων Διασκέδασης Αλεξανδρούπολης

Πεντάλεπτες τοποθετήσεις – εισηγήσεις:

1) Μαίρη Τσιακίρογλου, Πρόεδρος Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ν. Ξάνθης, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης

2) Ανέστης Βαφειάδης,    Πρόεδρος Σωματείου ζυθεστιατόρων Ν. Ροδόπης και Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ροδόπης

12:25 – 12:40 «Χρήση προϊόντων αγροτο-διατροφικού τομέα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις»,  Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Πρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

12:40 – 13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Επιμελητήριο Δράμας, Επιμελητήριο Έβρου, Επιμελητήριο Ξάνθης, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επαγγελματικό & & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ξάνθης, Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας, Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, Τουριστικός Οργανισμός Θάσου, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜ-Θ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Θράκης, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου-Έβρου, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ορεστιάδας ΣΥΝ. Π.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου, Ένωση “Αγροτικός Συνεταιρισμός Δράμας”, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών-Βιοτεχνιοών Έβρου, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ροδόπης, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ξάνθης “Δημόκριτος”, Σύνδεσμος Βιομηχανιών  * Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας.

spot_img
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Latest News

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί

Μέσα στη πανευφρόσυνη ατμόσφαιρα της Αναστάσεως του Κυρίου, «σήμερον ἔαρ μυρίζει». Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου επιβεβαιώνει ότι...
ΕΛΑΝΚΟspot_img

More Articles Like This