9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

ΣΤΗΝΟΥΝ “ΙΦΤΑΡ” ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΒΑΓΙΑΖΗΤ !!!

Τα πλοκάμια του Προξενείου απλώνονται συστηματικά στον Έβρο, με την δημιουργία πληθώρας “Τουρκοσυλλόγων” – Η ανοικτή εκδήλωση του Ιφτάρ, έχει στόχο την ανάδειξη “τουρκικής μειονότητος” στο Διδυμότειχο – Χίλια άτομα έρχονται από την Αδριανούπολη – Ποιος πληρώνει;

Εδώ και πολύ καιρό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έχει επισημάνει τις κινήσεις του Προξενείου Κομοτηνής, να απλώσει τα πλοκάμια του και στον ακριτικό νομό Έβρου.Eortasmos-Iftar-Didimoteixo temenos-tzami -ktirio didimoteixo 2 temenos-tzami -ktirio didimoteixo 3 Temenos-Vagiazit-Didimoteixo-1

tzami didimoteixo 2

Οι κινήσεις γίνονται οργανωμένα και συστηματικά, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας, παρά το γεγονός ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι όμοροι νομοί Έβρου και Αδριανούπολης πρέπει να παραμείνουν με αμιγείς πληθυσμούς Χριστιανών και Μουσουλμάνων αντίστοιχα.

- Advertisement -

Ο ακριτικός νομός Έβρου αποτελούσε ανάχωμα και εμπόδιο στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας, που εργάζεται συστηματικά για την Τουρκοποίηση όλων των Μουσουλμανικών πληθυσμών  της Θράκης, με στόχο την Δημιουργία του Κράτους της Ανεξάρτητης Μουσουλμανικής Θράκης, με εδάφη από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Αντί λοιπόν να κόβονται, τα “πλοκάμια” αυτά απλώνονται συνεχώς με την δημιουργία πληθώρας τουρκοσυλλόγων, που με την έγκριση του Πρωτοδικείου αναπτύσσουν δραστηριότητες, προς εξυπηρέτηση των άνομων σχεδίων της Άγκυρας.

Πώς όμως θα κοπούν τα “πλοκάμια” του Προξενείου όταν εδώ, ο κάθε ένας Δημόσιος λειτουργός, ασκεί κατά το δοκούν, την δική του μειονοτική πολιτική;

Όταν δεν γνωρίζει η μία Υπηρεσία, τι κάνει η άλλη;

Και όταν, ακόμη και ο… τροχονόμος έχει άποψη στο τί είναι το εθνικώς συμφέρον;

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, αναφέρει τα εξής:

***

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου θα οργανώσει για πρώτη φορά ένα ομαδικό ιφτάρ !

Το ιφτάρ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2016, στην σκιά του τζαμιού Τσελεμπί Σουλτάν του Διδυμοτείχου (που κατασκευάστηκε στα 1420 πριν από την ανακάλυψη της Αμερικής και πριν από την άλωση της Πόλης), θα γίνει με την συμβολή του νέου και επιτυχημένου επιχειρηματία Μεστάν Ματζίρ που εργάζεται στο εξωτερικό.

Στο ιφτάρ δύνανται να μετάσχουν τα μέλη του συλλόγου, όλοι οι πολίτες και οι οικογένειες τους.

***

Αυτά σε απλή και αθώα ανάγνωση.

Γιατί πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένα μεγάλο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου έχει ήδη προσκαλέσει πάνω από χίλια (1.000) άτομα, που θα έλθουν με πούλμαν από την Αδριανούπολη, για να συνεορτάσουν την θρησκευτική εκδήλωση του Ιφτάρ.

Και βέβαια υπάρχει η σημειολογία, ότι αυτό το Ιφτάρ πρέπει να γίνει μπροστά στο Τέμενος Βαγιαζήτ.

Που το ελληνικό κράτος διέθεσε 4,5 εκατ. ευρώ για εργασίες αναστήλωσής του.

Αλλά αυτές οι εργασίες δεν γίνονται σωστά, γι’ αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, ζητά να έλθουν στο Διδυμότειχο δικοί του αρχιτέκτονες για να επιμεληθούν των επισκευών, που γίνονται με ελληνικά χρήματα.

Εδώ όμως αρχίζουν τα ερωτήματα.

Ποιος έδωσε την άδεια για πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης;

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες συγκεντρώσαμε, η άδεια δόθηκε από την Αστυνομική Δ/νση Ορεστιάδος, χωρίς να εξετασθεί εάν υπάρχει άλλος καταλληλότερος χώρος (όπως π.χ. το γήπεδο Διδ/χου), γι’ αυτή την εκδήλωση.

Ακολούθως, η άδεια ύστερα από παρέμβαση του Αντιδημάρχου Διδ/χου ανακλήθηκε, με υπόδειξη το Ιφτάρ να γίνει από τον Σύλλογο, στον χώρο δίπλα στο ΙΚΑ Διδ/χου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδ/χου επιμένει ότι το Ιφτάρ θα γίνει στον αρχικό χώρο, δηλ. μπροστά στο Τέμενος Βαγιαζήτ, όπου έχουν προσκληθεί, όπως είπαμε, και οι τουρκόψυχοι από Ελλάδα και Τουρκία, εδραιώνοντας έτσι την ύπαρξη Τουρκικής… “μειονότητος” στο Διδυμότειχο.

Σ.Κ. 

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη 30 Ιουνίου 2016
Επόμενο άρθροΠΟΥ ΕΙΣΑΙ “ΑΚΡΩΤΗΡΙ”;

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This