9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΗ ΣΕ ΣΤΥΛ “ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ παριστάνει τον ισχυρό παράγοντα, κυρίως μέσω του δικτύου παράνομου Ιμάμηδων, που πληρώνει η Άγκυρα – Τώρα μεθοδεύει και την Κυπροποίηση της Θράκης – Και συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος !!!

Psevdomouftides Psevdomouftis-Xanthis-Axmet-Mete

Ο Αχμέτ Μέτε, γνωστός και ως ψευτομουφτής Ξάνθης, αλλά και ως ο αρχιπράκτορας της Άγκυρας στην ελληνική ακριτική αυτή περιοχή, είναι γνωστό πως λειτουργεί με πολλές στοχεύσεις.

Άλλοτε εκμεταλλευόμενος το «θρησκευτικό αξίωμα» που του παρέδωσε η Άγκυρα, προσπαθεί να εκτουρκίσει μέσω της θρησκείας τους μουσουλμάνους της Θράκης…

- Advertisement -

Άλλοτε, ως «μουφτής» εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα (με ιδιαίτερη έμφαση στην μόνιμη απαίτηση διαχείρισης και υφαρπαγής της βακουφικής περιουσίας) προωθώντας την τουρκική πολιτική στην περιοχή…

Άλλοτε, πάλι, ως «προσωπικότητα» επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες, να ελέγξει πρόσωπα, να χειριστεί την ματαιοδοξία άλλων ή να επιβάλει «προσωπικότητες» και «λειτουργίες» με άμεση χειραγώγηση πληθυσμιακών ομάδων μουσουλμάνων της Θράκης.

Σε κάθε περίπτωση, και η δια των τουρκικών ΜΜΕ προβολή του, αποσκοπεί στο να παίξει ο Αχμέτ Μέτε τον ρόλο του «ισχυρού παράγοντα» (κυρίως μέσω του δικτύου παράνομων ιμάμηδων που έχει δημιουργήσει και που πληρώνονται από «μαύρα ταμεία» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενώ ενίοτε αναλαμβάνει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας ή να διαχειριστεί «υποθέσεις» τουρκικών συμφερόντων με τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας.

Όμως, κι επειδή η ανοχή που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής απέναντί του, φαίνεται πως έχει εκληφθεί ως αδυναμία της ελληνικής –κυρίως- πολιτείας (και όχι των αρμοδίων ελληνικών κρατικών αρχών που εκτελούν «εντολές άνωθεν»), ο ψευτομουφτής φαίνεται πως διευρύνει πλέον τον κύκλο των δραστηριοτήτων του και επιχειρεί να «ανοίξει μέτωπο», αρκούντως επικίνδυνο στην Ελληνική Θράκη.

Έτσι, πρόσφατα, σε συνάντηση τουρκοφρόνων στο συνέδριο του DEB που έγινε στις 22 Μαΐου 2016, μεταξύ των διάφορων ομιλητών ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, αναφερόμενος στην πορεία του ρατσιστικού (αποτελείται μόνο από μουσουλμάνους) κόμματος DEB και απευθυνόμενος στον πρόεδρό του Αλή Τσαβούς, του ευχήθηκε να γίνει ο Ραούφ Ντενκτάς της Θράκης.

Και μπορεί μεν να υπήρξαν γέλια μεταξύ των παρισταμένων (αφού είναι γνωστό ότι ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν δικηγόρος, ενώ ο Αλή Τσαβούς καφετζής της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής), όμως η πρόταση του Αχμέτ Μέτε είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και δεν απευθυνόταν αποκλειστικά στον πρόεδρο του DEB, αλλά σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να αναλάβει τον ρόλο του Ντενκτάς στην Ελληνική Θράκη, προκειμένου να υπάρξει ικανή άσκηση πίεσης προς την Αθήνα, για την πιθανότητα κυπροποίησης της Ελληνικής Θράκης.

Αφού ξεκαθαρίσουμε πως η Ελληνική Θράκη αποτελεί για την Άγκυρα μοχλό πίεσης προς τις «ελαστικές» έως και φοβικές ή αδιάφορες επί εθνικών θεμάτων ελληνικές κυβερνήσεις, με κύρια στόχευση την ικανοποίηση στοχεύσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, θυμίζουμε πως ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν αρχηγός της ΤΜΤ (παραστρατιωτική οργάνωση αποτελούμενη από φανατικούς τούρκους εθνικιστές της Κύπρου), ήταν υπεύθυνος σκληρές προβοκάτσιες και για σωρεία δολοφονικών επιθέσεων κατά τουρκοκυπρίων, ενώ συνεργάστηκε στον απόλυτο βαθμό με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τον τουρκικό στρατό, είτε για να δημιουργήσει διεθνή ζητήματα εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε για να τουρκοποιήσει το μεγάλο τμήμα των τουρκοκυπρίων που αρνούνταν την Τουρκία και τις πολιτικές της.

Είναι προφανές πως ο Αχμέτ Μέτε επιχειρεί να δημιουργήσει στην Ελληνική Θράκη μία «προσωπικότητα» του ύφους και του ήθους του Ραούφ Ντενκτάς, δηλαδή έναν αρχηγό μίας παραστρατιωτικής οργάνωσης που θα αναλάβει δράση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων εκτελώντας τυφλά εντολές της Άγκυρας.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ο Αχμέτ Μετέ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού οι ελληνικές αρχές προφανώς δεν θεωρούν εστία κινδύνου τις δηλώσεις του ή δεν επιθυμούν να «παίξουν το παιχνίδι» της έντασης που επιχειρεί να εισάγει ο πρωτοκλασάτος πράκτορας της Τουρκίας στην Θράκη.

Θεωρούμε καλό, σε κάθε περίπτωση, για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ιδιαιτερότητα δημιουργίας ενός Ντενκτάς στην Θράκη, να διαβάσουν το βιογραφικό του συγκεκριμένου αρχιπράκτορα της Τουρκίας στην Κύπρο, υπεύθυνου και ατιμώρητου για άγνωστο αριθμό βιαιοπραγιών, βιασμών και δολοφονιών κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής, όπως έχουν δηλώσει τούρκοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στην εισβολή της Κύπρου.

Γιώργος Μιχαήλ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φροντίδα σε αδέσποτα στον Δήμο Διδ/χου

Με την συνδρομή της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος

Επετειακός αγώνας σκοποβολής στην Ν. Ορεστιάδα

Στην αρχή και στο τέλος της σύγχρονης Ελλάδας και της Ευρώπης, στη νεότερη πόλη της χώρας μας,...

«Πέντε»: Η ταινία για τους 5 Νεομάρτυρες Σαμοθράκης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και την Μαρίνα Κονδύλη, μίλησε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Πέντε»,...

Όχι στην… κατάληψη του πεζοδρόμου της Ζαριφείου Ακαδημίας

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη – Να επανέλθει και να βελτιωθεί η προτέρα κατάσταση

More Articles Like This