Home / Πολιτικη / ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, στις 24 Ιουλίου, επέτειο θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ – Πορεία στην Κομοτηνή, από τα νεκροταφεία στο κέντρο της πόλης

Galatasarai-Komotini-1 Sadik-Mnimosino

Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση γενικού ξεσηκωμού των μουσουλμάνων της Θράκης προχώρησε μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook ο σύνδεσμος οπαδών της Γαλατασαράι στην Ελλάδα, που έχει ισχυρή βάση οπαδών, όπως φάνηκε και από το περσινό φιλικό που έδωσε η τουρκική ομάδα στο ΔΑΚ Κομοτηνής με τον Πανθρακικό.

Ο συντάκτης του κειμένου – που πάντως κατέβηκε από το facebook μετά τις αντιδράσεις – αποκαλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους, “Τούρκους” και τους προτρέπει ”να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους”. Πρόκειται για τον “αθλητικό” σύνδεσμο «ultrAslan Yunanistan»…

Στο κείμενο, που φέρεται να “ανέβηκε” πριν την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαιτούν οι εμπνευστές του να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη που να διδάσκουν τα τουρκικά, να αυξηθεί ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή και να διδάσκονται οι μαθητές της μειονότητας από αποφοίτους της Τουρκίας.

Ακόμα ζητείται η αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» από την ελληνική πολιτεία, η απόδοση των μειονοτικών βακουφίων και ο διορισμός περισσοτέρων μελών από τη μειονότητα στο δημόσιο. Η σελίδα tourkikanea ήταν εκείνη που προχώρησε στη μετάφραση της ανακοίνωσης που καταλήγει με κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στις στις 24 Ιουλίου.

«Εεεεε Τούρκε της Δυτικής Θράκης, είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς, είναι καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου», υποστηρίζει ο συντάκτης της ανάρτησης, που αναρτήθηκε πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το κείμενο του συνδέσμου της Γαλατασαράι

·    «Εεεεε Τούρκε της δυτικής Θράκης !

·    Εάν θέλεις να ζήσεις και να συντηρήσεις τον τουρκισμό που αποτελεί την ταυτότητα και το είναι σου!

·    Εάν θέλεις να ανοίξουν πάλι οι ιστορικοί σου σύλλογοι με την δική τους ταυτότητα !

·    Εάν θέλεις να κραυγάσεις να αποδοθούνε σε εμάς τα πατροπαράδοτα βακούφια μας !

·    Εάν θέλεις οι εκλεγμένοι μουφτήδες να αναγνωριστούνε και να γίνουν σεβαστοί από όλους !

·    Εάν δεν θέλεις να θίγεται η θρησκευτική ελευθερία μέσω του νόμου των 240 ιμάμηδων !

·   Εάν θέλεις να ανοίξουν νηπιαγωγεία που θα παρέχουν δίγλωσση παιδεία (τουρκικά-ελληνικά)!

·    Εάν δεν θέλεις να απαγορεύεται στους δασκάλους μας να μιλάνε τουρκικά στα σχολεία μας !

·    Εάν θέλεις να αυξηθεί ο ανεπαρκής αριθμός των μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων!

·    Εάν θέλεις τα παιδιά σου να διδάσκονται από απόφοιτους Τουρκίας !

·    Εάν δεν θέλεις να κλείνουν τα μειονοτικά σχολεία με πρόφαση τα λίγα παιδιά !

·    Εάν θέλεις να ανοίξουν πια οι πύλες του δημοσίου για τους μορφωμένους νέους μας !·    Εάν θέλεις να αποδοθούνε στον κόσμο τα δημευμένα αλλά μη χρησιμοποιούμενα χωράφια του γιακά !

·    Εάν θέλεις να αποδοθεί η υπηκοότητα στους αδερφούς μας-θύματα του άρθρου 19 !

·    Εάν θέλεις να αρθεί το πλαφόν του 3% που εμποδίζει την πολιτική βούληση !

·    Εάν δεν θέλεις οι ληστές να επιτίθενται μεταμεσονύκτια στο DEB !

·    Εάν δεν θέλεις να θίγεται η μνήμη του αείμνηστου ηγέτη μας Δρ. ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ !

·    Εάν θέλεις να αποζημιωθούνε τα μαγαζιά που λεηλατήθηκαν το 1990 !

·    Εάν θέλεις να τερματισθεί η οικονομική οπισθοδρόμηση των μειονοτικών !

·    Εάν θέλεις να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να καταστούνε πολίτες πρώτης κατηγορίας !

·    Εάν θέλεις να υπηρετείς και να αγαπάς αυτή τη πατρίδα ως ισότιμος πολίτης !

·    ΕΕΕΕΕ ΤΟΥΡΚΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !

·    Είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς !

·    Είναι ο καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου !

·    Πρέπει να ξέρεις πως τα δικαιώματα δεν δίνονται , παίρνονται !

·    Αυτά τα δικαιώματα είναι δικά σου, στήριξε τα !

·    Σήμερα είναι μέρα αλληλεγγύης, σήμερα είναι μέρα σύσφιξης !

·  Στήριξε την ¨ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ¨ που θα γίνει στις 24 Ιουλίου από τα γραφεία του DEB ως τον τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας ΔΡ. ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ !

·    Στήριξε την ώστε να μείνει ως σημαντική κληρονομιά στα παιδιά σου !

·   Στήριξε την ώστε τα παιδιά σου να έχουν ένα αύριο πιο λαμπερό !

·   Στήριξε την ώστε τα παιδιά σου να ζήσουν με την δική τους ταυτότητα !

·   Πρόγραμμα : 24 Ιουλίου Κυριακή

·   Ώρα 16 : Συγκέντρωση στα παλιά γραφεία του DEB

· Ώρα 17 : Πορεία από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί.

·  Ώρα 18 : Μνημόσυνο επί του τάφου.

·  Ώρα 20 : Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία και βραδινό γεύμα».

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB και ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της.Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών.

Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαβούς: «Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε.

Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες. Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους.

Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Οι περίεργες “συμπτώσεις” στην Αλεξανδρούπολη

Περίεργη όμως είναι και η κινητικότητα στην περίφημη δίκη της Αλεξανδρούπολης για τους 8 Τούρκους συλληφθέντες στρατιωτικούς, όπου είδαμε από πορείες μουσουλμάνων μέχρι ύβρεις εντός του δικαστηρίου εναντίον τους, έως και έναν νομικό δήθεν μέλος ΜΚΟ της Κωνσταντινούπολης που ζητούσε την έκδοσή τους στην Τουρκία, δίχως βεβαίως να έχει την παραμικρή νόμιμη ιδιότητα.

Από την δίκη δεν θα μπορούσαν να λείπουν βεβαίως και οι γνωστοί “διπλωμάτες” του τουρκικού προξενείου…

Η κινητικότητα στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του Thepressroom.gr, έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό στις Ελληνικές Αρχές και δεν αποκλείεται να γίνει πιο αυστηρή όχι μόνο η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και πιο αυστηρός ο έλεγχος του ποιος είναι τι, που κινείται στην περιοχή…

Οι καιροί είναι εξαιρετικά πονηροί και φαίνεται πως στην Τουρκία έχουν βάλει σκοπό να προκαλέσουν εξαγωγή της δικής τους κρίσης, σκηνοθετημένης ή όχι, την οποία σκοπεύουν, όπως όλα δείχνουν να την χρησιμοποιήσουν με διάφορους τρόπους όπως έχει φανερώσει το παρελθόν της Τουρκίας.

Kαι αυτό πρέπει να θέσει σε απόλυτη εγρήγορση τις ελληνικές Αρχές και να ληφθούν σοβαρότατα μέτρα πριν εμπλακεί η χώρα μας στη δίνη που προκαλεί ο Ερντογάν…