9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Νομοσχέδιο βάζει τέρμα στην ασυδοσία της “ΑΕΠΙ”

Δικαιώνονται οι Αγώνες δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης – Αδικαιολόγητα τα “χαράτσια” στους επαγγελματίες για χρήση μουσικής

Moraitis-Stelios Radio-Notes-2

Ικανοποιημένος και δικαιωμένος δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης, που έχει δώσει αγώνες ως εκπρόσωπος του επιμελητηριακού θεσμού στην χώρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία από την εν γένει λειτουργία της ΑΕΠΙ, όσον αφορά την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο κ. Σ. Μωραΐτης εκπροσωπεί το σύνολο των Εμπορικών Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπως ο ίδιος αναφέρει, στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την ΑΕΠΙ, η οποία, αν και εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, ανέπτυξε έναν ανεξέλεγκτο μηχανισμό δράσης, επιβάλλοντας παράλογα «χαράτσια» σε επιχειρηματίες που κάνουν χρήση μουσικής στα καταστήματα τους, αποφασίζοντας το κλείσιμο τους, εάν δεν συμμορφώνονται ως προς τις επιταγές της, την στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει γνώση για το πού πηγαίνουν τα ποσά που, κάθε φορά, συγκεντρώνονται.

- Advertisement -

Καθοδόν προς την ψήφιση του βρίσκεται το νομοσχέδιο, που θα βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση της ΑΕΠΙ, κάτι για το οποίο ο κ. Σ. Μωραΐτης νιώθει ανάγκη να δώσει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια στον κ. Γ. Μπαλάφα, υφυπουργό εσωτερικών.

«Πρόκειται, για το πρώτο σοβαρό και υπεύθυνο βήμα της κυβέρνησης.

Στο νέο νομοσχέδιο, προβλέπονται τροποποιήσει, ώστε να καταστεί δίκιο το σύστημα και για τις δύο πλευρές, τους επιχειρηματίες, που παίζουν μουσική και τους καλλιτέχνες, που την παράγουν.

Δίνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη, όσον αφορά την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και την κατανομή των χρημάτων στους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό.

Με τις τροποποιήσεις που έρχονται θα μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για τους χρήστες και τους δικαιούχους, που είμαι σίγουρος, ότι θα οδηγήσουν σε συνεννόηση μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο προηγούμενος νόμος, όλα αυτά τα χρόνια, που είναι σε ισχύ, δεν απέδωσε.

Το νέο, όμως, νομοσχέδιο, που είναι ευθυγραμμισμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα λειτουργήσει με δικαιοσύνη και θα επιταχύνει την διαδικασία είσπραξης των χρημάτων: Θα πληρώνουν όλοι οι χρήστες και όχι μόνον αυτοί που αποτελούν την «εύκολη λεία». Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος για το που πηγαίνουν τα χρήματα.

Εξαρχής, σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκαιο σύστημα είσπραξης χρημάτων, ώστε ο επιχειρηματίας να πληρώνει αυτά που του αναλογούν, αλλά και ο καλλιτέχνης να λαμβάνει αντίστοιχα ποσά για το έργο του.

Πραγματικά, είναι απαράδεκτο μια ιδιωτική εταιρεία να επιβάλει κατά το δοκούν «χαράτσια», με την προστασία, πάντοτε, του νόμου και να μην δίνει αναφορά για τα χρήματα που διαχειρίζεται…» τονίζει, παράλληλα, ο κ. Σ. Μωραΐτης.

Ντιάνα Τσερβονίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This