Home / Κοινωνια / ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκατοντάδες συλλήψεις Αξιωματικών σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, που είχαν διασυνδέσεις με τον Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που στηρίζουν οι ΗΠΑ 

 Εrntogan-Tourkoi-Stratigoi Gioulen-Fetoulax-1Πραξικόπημα με την βοήθεια του δυτικού παράγοντα, σχέδιο ανατροπής και μάλλον οριστικής «ακύρωσής» του Ρ.Τ. Ερντογάν αποτράπηκε την τελευταία στιγμή καθώς από χθες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε εκτεταμένες συλλήψεις ανώτατων Τούρκων αξιωματικών, όπως δύο ναυάρχων την Σμύρνη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της σύστασης συνομωσίας κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας με αμερικανικό «δάχτυλο» ενώ συνολικά συνελήφθησαν 357 στελέχη των τουρκικών ΕΔ!

Εμπλέκονται και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί πέραν των δύο ναυάρχων καθώς συνελήφθησαν ένα αντιναύαρχος, ένας υποναύαρχος και τρεις πλοίαρχοι του τουρκικού Ναυτικού που οδηγηθήκαν στο στρατοδικείο

Συλλήψεις ανώτερων αξιωματικών του τουρκικού Στρατού έλαβαν χώρα και στην Κωνσταντινoύπολη.

Mάλιστα αναφέρεται στον τουρκικό Τύπο ότι οι ύποπτοι είχαν έντονες επαφές στις ΗΠΑ, υπονοώντας ισχυρή διασύνδεση με τον Φ. Γκιουλέν αλλά και παρασκηνιακή αμερικανική δράση προς ανατροπή του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συνολικά 357 στρατιωτικούς σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας!

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για δημιουργία ψευδών αποδείξεων στο παρελθόν κατά άλλων αξιωματικών ώστε να στραφούν οι Αρχές μακριά από τους ίδιους και να συνχίσουν την δράση τους.

Ο διευθυντής Ασφαλείας της Σμύρνης, Ali Bilkay, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συλλήψεις αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας υπέρ ξένης χώρας (μα ποια να είναι άραγε).

Πρόκειται για αξιωματικούς που πρόσκεινται ιδεολογικά και πρακτικά στον γνωστό «Αμερικανό» ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ!

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν πίσω από την νέα σχεδιαζόμενη απόπειρα εναντίον του, δεν βλέπει τον Φ. Γκιουλέν αλλά τους χρηματοδότες και αυτούς που τον φιλοξενούν, δηλαδή τους Αμερικανούς.

Αυτή την φορά φαίνεται πως ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δράσει πολύ πιο αποφασιστικά κάτι που δικαιολογείται από τον παρορμητικό του χαρακτήρα και να κάνει στροφή προς τους Ρώσους.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον προειδοποίησαν για αυτό που ετοίμαζε ο ιμάμης στα παρασκήνια, με στόχο ακριβώς την εντυπωσιακή μεταστροφή του.

Πάντως στην Μόσχα γνωρίζουν τον παρορμητισμό του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Προς ώρας εκμεταλλεύονται με τάχιστο ρυθμό τα οφέλη της της μεταστροφής στην Συρία όπου με εντολή του Ρ.Τ. Ερντογάν η περιβόητη Jays Al Islam έχει ουσιαστικά θέσει τα όπλα «παρά πόδα» και έχει αποχωρήσει από τα πεδία των μαχών αφήνοντας τελείως «γυμνούς» το ISIS και την Αλ Νούσρα που έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση.

Ξέρουν ότι η στάση του μπορεί να αλλάξει και πάλι σύντομα αν και αυτή την φορά την μεταστροφή την έκανε για λόγους όχι μόνο πολιτικής αλλά κυρίως βιολογικής επιβίωσης.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος