9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Ακάλυπτη μένει η Θράκη από το σήμα της DIGEA

Τι απαντά η ΕΡΤ στην Ερώτηση που υπέβαλαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την αδυναμία ψηφιακής κάλυψης της ορεινής περιοχής

Digea_logo Digea-Tv

Απάντηση της ΕΡΤ στην Ερώτηση των βουλευτών της Ξάνθης για την αδυναμία ψηφιακής κάλυψης της ορεινής Ξάνθης με ψηφιακό σήμα από τη Digea, διαβιβάζει στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ενώ αναμένεται η αντίστοιχη απάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Στην απάντησή της η ΕΡΤ αναφέρεται στην υφιστάμενη κατάσταση και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την εκπομπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παραθέτει λίστα με πομπούς που υπάρχουν στην ορεινή περιοχή, προβλήματα με δολιοφθορές καθώς και το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την προμήθεια νέων πομπών αφού ο υφιστάμενος χάρτης συχνοτήτων δεν καλύπτει όλη την ορεινή περιοχή.

- Advertisement -

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΡΤ

Σχετικά με την ανωτέρω ερώτηση που κατατέθηκε από τους βουλευτές κ.κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και λοιπών και αφορά την κάλυψη με σήμα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της οροσειράς της Ροδόπης σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας καλύπτει την αναφερόμενη περιοχή από τις προβλεπόμενες θέσεις του χάρτη Συχνοτήτων. Είναι όμως γνωστό ότι ο υφιστάμενος Χάρτης Συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοmική κάλυψη του Ελλαδικού χώρου με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «λευκές περιοχές», δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυΨη.

Συγκεκριμένα:

Η ΕΡΤ, ως και εκ του ρόλου της, έχει υποχρέωση για τη μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη. Για τον λόγο αυτόν, αφενός διατηρεί από την εποχή προ του κλεισίματός της αναμεταbότες σε συγκεκριμένες θέσεις, αφετέρου προσέθεσε και τροποποίησε σε αναμεταδότες επίγειας ψηΦιακής ευρυεκπομπής (DVB-T MFN) σε νέες θέσεις. Οι θέσεις, και ο τρόπος εκπομπής παρατίθενται στον κατωτέρω πίνακα.

ΑΙΩΡΑ – ΙΣΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΓΛΑΥΚΗ ΕΧΙΝ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΔΗΜΑΡΙΟ ANAΛOΓlKH

ΕΧΙΝΟΣ ANAΛOΓlKH

ΘΕΡΜΕΣ ΦΥΛΑΚ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ANAΛOΓlKH

ΘΕΡΜΕΙ ΛΟΥΤΡΑ ANAΛOΓlKH

ΘΕΡΜΕΙ ΜΕΣΑΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΜΕΔΟΥΙΑ ANAΛOΓlKH

ΜΕΛΙΒΟΙΑ ANAΛOΓlKH

ΜΥΚΗ ANAΛOΓlKH

ΞΑΝΘΗ ΨΗΦΙΑΚΗ

ΠΑΧΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΠΙΛΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΣΑΤΡΕΙ ANAΛOΓlKH

ΣΜΙΝΘΗ ΨΗΦΙΑΚΗ MFN

ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΑΤΡΩΝ ANAΛOΓlKH

Σχετικά με τη θέση ΕΧΙΝΟΣ 2, ενημερώνουμε ότι, σε επίσκεψη συνεργείου τεχνικών της υπηρεσίας μας στις 17.9.2015, διαπιστώθηκε δολιοφθορά στην κλειδαριά του δημοτικου οικίσκου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η είσοδος του συνεργείου της ΕΡΤ στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Μύκης και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε ο επί τόπου έλεγχος της λειτουργικής κατάστασης των αναμεταδοτών.

Παρόμοια συμβάντα εχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν με δολιοφθορά των κεραιοσυστημάτων εκπομπής, κλοπή αναμεταδοτών που είχαν παραχωρηθεί από την Νομαρχία, κ.λπ. Είμαστε σε διαρκή προσπάθεια επικοινωνίας με τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα το συντoμότερo δυνατό

2. Ο τρις επαναληπτικός διαγωνισμός για την απόκτηση 320 πομπών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ και έχει ήδη ολοκληρωθεί η φάση της τεχνικής αξιολόγησης.

 

Σημείωση Ε.Θ.:

Δεν είναι μόνον η ορεινή περιοχή της Ξάνθης που μένει ακάλυπτη από το σήμα της DIGEA. Όπως έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ούτε η Μάκρη, ούτε τα Δίκελλα Αλεξ/πολης βλέπουν ψηφιακή τηλεόραση.

Ενώ σύμφωνα με μέτρηση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης το 70% της περιοχής και το 50% του πληθυσμού μένουν ακάλυπτα, από το “τζαμάτο” σήμα που υποσχόταν η DIGEA.

Αυτά έπρεπε να διορθώσει πρώτο ο Υπουργός Επικράτειας κ. Νίκος Παππάς πριν ασχοληθεί με το ζήτημα των Αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η Θράκη δεν έπρεπε να έχει προτεραιότητα;

 

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η δικαιοσύνη στη Θράκη μετά την ενσωμάτωση

Παραμένει διαχρονικό το έλλειμμα Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη – Το 1920, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έβρου αριθμούσε μόλις...

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το “ValiantEnergy”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο ValiantEnergy. Πρόκειται για...

Ετοιμάζουν την κάθοδο στο Υπουργείο Παιδείας

Τι αποφάσισε, σε ευρεία σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα, για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου Ευρεία...

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; - Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το...

More Articles Like This