9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Απαγόρευση υπαίθριων ψησταριών ακόμη και στις… παραλίες !!!

Για την αποφυγή πυρκαγιών – Τι έδειξαν οι έλεγχοι των Δασικών Υπηρεσιών σε Ροδόπη και Έβρο

Psisimo-Paralia-1 Psisimo-Paralia-2 Psisimo-ParaliaΣτην πυροσβεστική διάταξη που αναφέρει ότι από την 1η Μαΐου μέχρι τέλος Οκτωβρίου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο, εδράζεται ο έλεγχος που διενεργήθηκε στην παραλία των Πετρωτών Ροδόπης σε παραθεριστές, όταν εκείνοι αποφάσισαν να ψήσουν στην ύπαιθρο.

Ο καπνός στην παραλία Πετρωτών Ροδόπης κινητοποίησε τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης Στην πυροσβεστική διάταξη που αναφέρει ότι από την 1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε υπαίθριους χώρους και σε δασικές εκτάσεις, εδράζεται ο έλεγχος που διενεργήθηκε στην παραλία των Πετρωτών Ροδόπης σε παραθεριστές, όταν εκείνοι αποφάσισαν να ψήσουν στην ύπαιθρο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τι και αν στη Ροδόπη έχει ήδη εκδηλωθεί μία μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ξυλαγανής και άλλες μικρότερες σε Μαρώνεια και Κομοτηνή, τι και αν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχουν ήδη εκδηλωθεί πέντε δασικές πυρκαγιές.

- Advertisement -

Κάποιοι αγνοούν ακόμα και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων και ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο.  Μία τέτοια περίπτωση απασχόλησε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, που μόλις είδαν καπνό έσπευσαν στο σημείο.

Ο καπνός ερχόταν από σημείο της παραλίας Πετρωτών, μία μέρα με έντονη ζέστη και αέρα. Τα δύο στοιχεία αυτά δεν αποθάρρυναν τους λουόμενους που αποφάσισαν να ψήσουν εκεί το μεσημεριανό τους έδεσμα. Έβαλαν πέτρες πάνω στην άμμο, πήραν κάρβουνα και δημιούργησαν μία αυτοσχέδια ψησταριά. Κι όλα αυτά σε απόσταση μερικών μέτρων από τον βράχο των Πετρωτών εκεί όπου υπάρχει βλάστηση, πουρνάρια και θάμνοι.

Στη θέα του καπνού οι υπάλληλοι του Δασαρχείου κατέβηκαν στην παραλία και άμεσα έκαναν γνωστή στους πολίτες τη διάταξη που απαγορεύει το άναμμα της φωτιάς σε υπαίθριο χώρους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Υπό το φόβο των κυρώσεων οι πολίτες συμμορφώθηκαν, δέχτηκαν τις συστάσεις και έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά με την χρήση άμμου και νερού.

Οι υπάλληλοι δεν έφυγαν από εκεί μέχρι να σβηστεί οριστικά η φωτιά, ενώ φρόντισαν να κάνουν έλεγχο στην ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλες υπαίθριες ψησταριές.

Πριν φύγουν ενημέρωσαν τους λουόμενους ότι πρέπει να μαζέψουν και τα απορρίμματα τους και να τα μεταφέρουν στον κοντινότερο κάδο, ώστε η ακτή να παραμείνει καθαρή και για τους επόμενους χρήστες της.

Κατά μήκος της παραθαλάσσιας ζώνης της Θράκης περιπολούσαν οι άνδρες του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, πράττοντας το αυτονόητο, προστατεύοντας όλους μας από την εκδήλωση μίας ακόμα πυρκαγιάς.

Δήμητρα Συμεωνίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This