9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

ΕΝΑ… ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Θα μπορέσει όμως να λειτουργήσει στην πόλη, που στενεύει συνεχώς τους δρόμους της; – Θα είναι ιδανικό για μία βόλτα γνωριμίας των ξένων επισκεπτών μας

 Trenaki-1 Trenaki-2Είναι γεγονός, ότι χρόνο με τον χρόνο, οι αφίξεις Ελλήνων και ξένων συνεχώς αυξάνονται στην Αλεξανδρούπολη.

Και παρά την γενική οικονομική κρίση, η ροή των τουριστών, κυρίως από Τουρκία, Βουλγαρία, καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς, με ευεργετικές επιπτώσεις στα Ξενοδοχεία της πόλεως, που εμφανίζουν πληρότητες ακόμη και 92%,  αλλά και γενικότερα στην τοπική αγορά.

Ειδικά για τους Τούρκους επισκέπτες πρέπει να αναφερθεί ότι εδώ στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκουν αυτά τα απλά πράγματα που τους στέρησε το καθεστώς Ερντογάν, όπως το κάπνισμα, τα οινοπνευματώδη ποτά, το φιλί στην αγαπημένη, και το παιχνίδι στα Καζίνο.

- Advertisement -

Όλα αυτά τα βρίσκουν στην Αλεξανδρούπολη και τους βλέπουμε να είναι εδώ, πιο ελεύθεροι, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Δεν είναι όμως λίγοι και οι Έλληνες επισκέπτες που έρχονται στην πόλη μας είτε για να επισκεφθούν το νησί της Σαμοθράκης, είτε για να δουν συγγενείς και φίλους που νοσηλεύονται στο Παν/κό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είτε για να συναντήσουν τα παιδιά τους, που υπηρετούν την θητεία τους, στην ακριτική μας περιοχή.

Εδώ λοιπόν μπαίνει η πρόταση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για να λειτουργήσει ένα τουριστικό τραινάκι και στην Αλεξανδρούπολη όπως γίνεται και σε άλλες τουριστικές πόλεις της Ελλάδος.

Είναι  τα γνωστά τραινάκια που κάνουν μία σύντομη περιήγηση στους ξένους επισκέπτες, για να μπορέσουν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα σημεία.

Σημειώνουμε ότι το τραινάκι της Ξάνθης ξεκίνησε προχθές (12 Αυγούστου 2016) τα δρομολόγια του και η κίνηση που εκφράζει είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, αφού οι διαδρομές του είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Τα τουριστικά οφέλη από την λειτουργία στην Αλεξ/πολη ενός τέτοιου μεταφορικού μέσου θα είναι σίγουρα πολλαπλά.

Το ερώτημα όμως που τίθεται έχει να κάνει με τους δρόμους μας.

Γιατί η Αλεξανδρούπολη είναι η μόνη πόλη με φαρδείς και ίσους δρόμους, που όμως με επιπόλαιες αποφάσεις των εκάστοτε δημοσίων της αρχόντων συνεχώς τους στενεύει.

Για να φτιάχνουν ποδηλατόδρομους, απ’ όπου περνά μισό ποδήλατο το 24ωρο.

Και βέβαια είναι αλλεπάλληλα τα μποτιλιαρίσματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, οι καθυστερήσεις, ο εκνευρισμός των οδηγών, και η σπατάλη βεβαίως στα καύσιμα.

Κάνοντας την πρότασή μας για το τουριστικό τραινάκι, δεν παραβλέψαμε την υφιστάμενη πραγματικότητα.

Όλα όμως μπορούν να συνδυαστούν, εάν η σημερινή Δημοτική αρχή, αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα.

Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοσθούν.

Υπάρχει η ανάλογη βούληση;

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η δικαιοσύνη στη Θράκη μετά την ενσωμάτωση

Παραμένει διαχρονικό το έλλειμμα Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη – Το 1920, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έβρου αριθμούσε μόλις...

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το “ValiantEnergy”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο ValiantEnergy. Πρόκειται για...

Ετοιμάζουν την κάθοδο στο Υπουργείο Παιδείας

Τι αποφάσισε, σε ευρεία σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα, για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου Ευρεία...

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; - Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το...

More Articles Like This