9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ

Πρέπει επί τέλους να σταματήσει η διαρπαγή των καταθέσεων των πολιτών – Οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί – Κατάσχεση επιτρέπεται μόνο με Δικαστική Απόφαση

Eforia-Kosmos-Oura-5Xeria-Metrane-50-Euros-1
Υποτίθεται ότι ζούμε σε ένα Δημοκρατικό καθεστώς, όπου ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις του Συντάγματος και των θεσπισμένων Νόμων.
Υποτίθεται ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι άνθρωποι νουνεχείς και λογικοί, που μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος.
Υποτίθεται, ακόμη, ότι και οι πολίτες αυτού του κρατιδίου που λέγεται Ελλάδα, γνωρίζουν πολύ καλά την ρήση της Εκκλησίας μας που λέγει: “Δίδαξον με τα Δικαιώματά Σου”.
Μόνο που σήμερα αντιμετωπίζουμε οι πάντες, την κατάχρηση των Δικαιωμάτων του Κράτους, που οδηγούν σε πλήρη ανατροπή των κανόνων λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με π.χ. προκαταβολές φόρων 100% (ποιος γνωρίζει άραγε ποιος θα ζει του χρόνου;) και με κατασχέσεις μετρητών από τις τράπεζες για χρέη προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι το νομικό πλαίσιο υπήρχε και πριν από την οικονομική κρίση των Μνημόνιων.
Μόνο που τότε δεν υπήρχαν λουκέτα στα μισά μαγαζιά της Αγοράς, δεν είχαν φύγει στην γειτονική Βουλγαρία οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες της Θράκης, δεν υπήρχαν τα άθλια CAPITAL CONTROLS και αν ο πολίτης είχε κάποια δυσχέρεια πληρωμής των φορολογικών του υποχρεώσεων, πήγαινε στην τράπεζα και έπαιρνε ένα μικρό Δάνειο για να διευκολυνθεί στις τρέχουσες ανάγκες του.
Τώρα όμως τα πάντα έχουν ανατραπεί.
Μπορεί η Ελλάδα να έχει πτωχεύσει τέσσερις φορές, από το 1821 μέχρι σήμερα, αλλά είναι η πρώτη φορά που πτωχεύουν τώρα και οι Έλληνες.
Κι αυτό, για να διατηρηθούν αλώβητοι οι κομματικοί στρατοί του παμφάγου, σπάταλου και αντιπαραγωγικού Δημόσιου Τομέα.
Επί της ουσίας τώρα.
Είπαμε ότι η νομοθεσία υπάρχει από παλιά. Όμως έχουμε πρακτικά κατάχρηση στην εφαρμογή της.
Είναι πέρα για πέρα έξω από το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη, η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κυρίως χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ποσών μεγαλύτερων των οφειλών του φορολογούμενου πολίτη.
Δεν είναι δυνατόν να χρωστάς π.χ. 100 ευρώ και το Δημόσιο να αρπάζει 500 ευρώ από τον Λογαριασμό σου, για οφειλές που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.
Αυτό δεν είναι ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Δημοκρατία, αλλά Δικτατορία.
Κάποτε αυτοί που κυβερνούν σήμερα, κοροϊδεύαν το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ των Συνταγματαρχών.
Τώρα δυστυχώς κάνουν τα χειρότερα.
Και μάλιστα σχεδιάζουν την εφαρμογή κατασχέσεων προληπτικού χαρακτήρα.
Σε… προληπτικές κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων θα προχωρά η Εφορία για οφειλές φόρων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση.
Η μόνη δικαιολογία που θα χρησιμοποιεί ο έφορος για τις προληπτικές κατασχέσεις είναι… η υποψία (!) ότι ο φορολογούμενος μπορεί να αφήσει απλήρωτα τα χρέη του στο Δημόσιο.
Η νομοθεσία προβλέπει ότι η φορολογική διοίκηση, όταν θεωρεί ότι επίκειται κίνδυνος (θα κάνει, δηλαδή, το… μέντιουμ) να μην εισπραχθούν φόροι που έχουν καταλογιστεί, θα μπορεί να επιβάλλει, πριν από τη λήξη των προθεσμιών πληρωμής και χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση, τη συντηρητική κατάσχεση των κινητών και των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου, καθώς επίσης και των απαιτήσεών του, είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα για παρακράτηση του εφάπαξ ή του τιμήματος από την πώληση περιουσιακών στοιχείων για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο, ακόμη κι αν ο οφειλέτης έχει φροντίσει και έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Δηλαδή πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Και όπως είπαμε πτωχεύει σήμερα ο Έλληνας, που έχει εξαντληθεί πλήρως η φοροδοτική του ικανότητα, και δεν μπορεί να πληρώσει τα “κερατιάτικα” των χαρατσιών που άκριτα, άσκεφτα και ανάλγητα ψηφίζουν οι Βουλευτές μας στην Βούλη, χωρίς να μετρούν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ψήφου των.
Όμως αυτή η διαρπαγή των καταθέσεων των πολιτών, πρέπει επί τέλους να σταματήσει άπαξ δια παντός.
Γιατί οι Νόμοι του Υπουργείου Οικονομικών αντιβαίνουν στο Σύνταγμα, που ορίζει ξεκάθαρα ότι κατάσχεση επιβάλλεται μόνο με Απόφαση Δικαστηρίου.
Είναι αδιανόητες οι πρακτικές που εφαρμόζονται από τις Εφορίες.
Δεν μπορεί να μένει μία Επιχείρηση, ένας Επαγγελματίας, χωρίς ανάσα, χωρίς ρευστό, να μην μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες, να πληρώσει το προσωπικό του, να προμηθευθεί πρώτες ύλες, γιατί ο Έφορος νοιάζεται μόνο πως να μαζέψει χρήματα από μελλοντικές και μη ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, δηλ. υποχρεώσεις που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί, και ούτε είναι νωρίτερα απαιτητές.
Αυτό είναι μοντέλο “ΣΟΒΙΕΤ” που αποτελεί δήμευση της περιουσίας.
Θα το ανεχθούμε;

Σ. Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This