9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΠΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

“Κροκοδείλια” δάκρυα χύνουν τώρα οι Συριζαίοι για τον “ΕΝΦΙΑ”, ενώ ετοιμάζουν νέες ψεύτικες υποσχέσεις, παράλληλα με το περιουσιολόγιο

Aleksiadis-Trifon-Tsipras Aleksiadis-Trifon

Πριν από δύο χρόνια από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας «καταργούσε» τον ΕΝΦΙΑ γιατί «ήταν ένας άδικος και αναποτελεσματικός φόρος που δεν μπορούσε να βελτιωθεί».

Ηταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λύσεις για τα πάντα, έσκιζε Μνημόνια και έκρυβε στα συρτάρια της Κουμουνδούρου προτάσεις τις οποίες δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ούτε η Μέρκελ.

Ο ΕΝΦΙΑ τελικά δεν καταργήθηκε, ούτε καν μειώθηκε κατά 7% όπως είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία στις αρχές του 2015, αλλά μονιμοποιείται και από το 2017 επεκτείνεται και στα αγροτεμάχια.

Φέτος ο πρωθυπουργός θα πάει στη ΔΕΘ όταν ήδη θα έχουν εκδοθεί τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα είναι φουσκωμένα για 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, αντί για 600.000 που ήταν η αρχική πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, και τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν σε 5 δόσεις.

Το κλίμα στην οικονομία είναι βαρύ και όπως πληροφορούμαστε στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει διάθεση για νέα παροχολογία, που απλώς θα μεγαλώσει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και κυρίως του κ. Τσίπρα, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει σε πρωτοφανή επίπεδα για εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Για το λόγο αυτό άρχισαν τα κροκοδείλια δάκρυα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και βάρβαρος φόρος», είπε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Ζαχαριάδης, ενώ ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με συνέντευξή του στο «Έθνος» έδωσε νέα υπόσχεση ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από ένα νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Πρόκειται για έναν ακόμη γύρο κάλπικων δεσμεύσεων.

Ο ΕΝΦΙΑ προσφέρει ετησίως στον Προϋπολογισμό βεβαιωμένους φόρους ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους οποίους εισπράττονται περίπου 2,7 δισ., και τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να βρεθούν από τη «μεγάλη ακίνητη περιουσία» εκτός εάν το κράτος δημεύσει όλα τα σπίτια άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων.

Τα ίδια έλεγε ο κ. Αλεξιάδης και το 2015 αλλά πλέον οι πολίτες «έπαθαν» και έμαθαν να ξεχωρίζουν τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο κ. Τσίπρας θα κουβαλήσει στη ΔΕΘ τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ και το βάρος αυτό δεν θα μπορέσει να το αποφύγει με τεχνάσματα.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This