9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΛΑΘΡΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο περιορισμός για την μη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, δεν πρέπει να ισχύσει μόνο για τον Έβρο, αλλά να ισχύσει για ολόκληρη την Θράκη – Συνεδρίαση των Δημάρχων την Δεύτερα στην Θάσο

Metanastes-Container Metanastis-Paidi-Skini

Την ανακατανομή μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε νέα κέντρα φιλοξενίας σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας –εκτός των ακριτικών νομών, όπως ο Εβρος, και μικρών νησιών– εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. «Κάποιες από τις υπάρχουσες δομές θα καταργηθούν και ο κόσμος που φιλοξενούσαν θα μεταφερθεί στις νέες. Ορισμένες από τις παλιές δομές μπορεί να κρατηθούν ως εφεδρεία», αναφέρει.

- Advertisement -

Προσθέτει ακόμη ότι αρκετές από τις παλιές δομές φτιάχτηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ, όπως λέει, οι καινούργιες δομές δεν θα είναι εξοπλισμένες με σκηνές αλλά με κοντέινερ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να στεγάζουν 500 έως και 1.000 πρόσφυγες και όχι περισσότερους για «να μη δημιουργούνται μικρές πόλεις πλάι σε άλλες οικιστικές περιοχές».

Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης εξηγεί ότι γίνεται αυτή την περίοδο επαναξιολόγηση των δομών για να διαπιστωθεί ποιες από αυτές μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται με κάποια αναβάθμιση και ποιες πρόκειται να καταργηθούν.

«Η ύπαρξη μιας πόλης επαρκούς μεγέθους κοντά στη δομή θα μπορεί να την ωφελήσει αλλά και να ωφεληθεί από αυτή».

Την αντίθεση του στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε όλη τη χώρα εκτός από τον Έβρο εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις σύμφωνα τις οποίες δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Θράκη.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ που θα συγκληθεί στην Θάσο στις 29 Αυγούστου, εκεί οι δήμαρχοι της περιφέρειας ΑΜΘ θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους ώστε να μην έρθουν πρόσφυγες όχι μόνο στον Εβρο αλλά ούτε στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Ενώ παράλληλα όπως είπε ο κ Λαμπάκης “οι δήμαρχοι της Θράκης θα συνεχίσουν να βοηθούν τους δημάρχους Kαβάλας και Δράμας που φιλοξενούν πρόσφυγες.”

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι επιφυλάξεις που εκφράζονται να γίνουν κατανοητές από το Κράτος των Αθηνών.

Η εξαίρεση για την εγκατάσταση των λαθρο-προσφύγων δεν πρέπει να περιορισθεί μόνο στον Έβρο, αλλά να επεκταθεί σε ολόκληρη την Θράκη.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, όπως και οι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι, για την ακριτική μας περιοχή.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This