9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Σημαντικές μελέτες για αναπτυξιακά έργα στην Περιφέρεια “ΑΜ-Θ”

Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 – Μεταξύ αυτών η αξιοποίηση των φραγμάτων Καβησού και Λύρας του Νομού Έβρου, καθώς και ο εξοπλισμός του νέου Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης  

Ioakimeio-Neo-Ktirio- Limnodeksameni-1 Limnodeksameni Την ένταξη έργων επιβεβλημένων για την ανάπτυξη της περιοχής που αφορούν άρδευση και βελτίωση οδικού δικτύου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, με την ένταξη των μελετών τους, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016, ΣΑΜΠ-031(Εθνικοί πόροι).   Πρόκειται για τις μελέτες:

1. «Μελέτη αρδευτικού δικτύου φράγματος Μαρμαρά ΠΕ Καβάλας», προϋπολογισμού 1.073.071,97€,  που αφορά τη μεταφορά και διανομή  του αρδευτικού νερού του ταμιευτήρα του φράγματος Μαρμαρά προς τα αγροκτήματα Ακροποτάμου, Κοκκινοχωρίου, Γαληψού, Ορφανίου και Κάριανης, καθώς και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων  και τα δίκτυα μεταφοράς νερού σε απόσταση δέκα (10) χλμ. Σκοπός είναι η βελτίωση της παραγωγής πεντακοσίων (500) παραγωγών κι ο εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων της περιοχής. Το σχεδόν κατασκευασμένο  φράγμα-δυστυχώς- δεν έχει δίκτυα άρδευσης.

2. «Μελέτη Ποδηλατοδρόμου στο Οδικό Δίκτυο Αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης (Προς Εγκαταστάσεις ΔΠΘ – Κόσμιο)», προϋπολογισμού 170,000€ . Με το έργο αυτό προβλέπεται η ποδηλατική σύνδεση της Κομοτηνής τόσο με την Πανεπιστημιούπολη , όσο και με το Κόσμιο, συνολικού μήκους 5,480 χλμ και προς τις δύο κατευθύνσεις, με σκοπό την ακίνδυνη διέλευση φοιτητών ποδηλατών επί των δύο αυτών οδικών αξόνων. Οι ωφελούμενοι θα είναι τόσο οι φοιτητές , αλλά και οι διαμένοντες και κινούμενοι στις δύο αυτές κατευθύνσεις.

- Advertisement -

3. «Μελέτες διαχείρισης και ανάπτυξης των δασών και των δασικών εκτάσεων αρμοδιότητας ΑΜ-Θ» προϋπολογισμού 800.000€ . Οι μελέτες αυτές συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης των υλοτόμων, τη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος επενδυτικών σχεδίων και την εν γένει προστασία των ελληνικών δασών από λαθροϋλοτομία.

4. «Μελέτη κατασκευής αρδευτικών δικτύων για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων-αντιπλημμυρικών έργων», προϋπολογισμού 2.480.000€. Οι μελέτες αυτές αποσκοπούν στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων των φραγμάτων Καβησού και Λύρας  στην ΠΕ Έβρου και Κουδουνίων και Δοξάτου στην ΠΕ Δράμας, με την κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η κάλυψη των αναγκών άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος των περιοχών, η υποβοήθηση της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και η εν γένει ανάπτυξης της ευαίσθητης από γεωγραφικής απόψεως, περιοχής.

5. «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Αντιπλημμυρικό – Αρδευτικό Φράγμα Κ.Βροντούς στη θέση Καρβουνόρεμα Ν.Δράμας», προϋπολογισμού 150,000€. Με το εν λόγω έργο, το οποίο αφορά η μελέτη του θέματος, θα ενισχυθεί η υδροδότηση του αρδευτικού δικτύου Κάτω Νευροκοπίου 60.000 στρεμμάτων, και θα αυξηθεί αποφασιστικά η καλλιεργούμενη έκταση, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η αξία της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η δικαιοσύνη στη Θράκη μετά την ενσωμάτωση

Παραμένει διαχρονικό το έλλειμμα Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη – Το 1920, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έβρου αριθμούσε μόλις...

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το “ValiantEnergy”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο ValiantEnergy. Πρόκειται για...

Ετοιμάζουν την κάθοδο στο Υπουργείο Παιδείας

Τι αποφάσισε, σε ευρεία σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα, για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου Ευρεία...

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; - Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το...

More Articles Like This