Άνοιξε η όρεξη των νεο-οθωμανών μετά την εισβολή τους στην Συρία – Στον χάρτη και η Θράκη μας, με κομμάτι από την Βουλγαρία
Έναν χάρτη που αναβιώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία διακινούν Τούρκοι εθνικιστές στο twitter με αφορμή την εισβολή του στρατού τους στη Συρία.
Οι ορέξεις των Τούρκων άνοιξαν και γι’ αυτό στον χάρτη προσάρτησαν τη μισή Ελλάδα, με τα νησιά του Αιγαίου, ολόκληρη την Κύπρο, ένα τμήμα της Βουλγαρίας, δείχνοντας τα μύχια σχέδιά τους για ξαναμοίρασμα εδαφών στα Βαλκάνια και όχι μόνο.
Η επίθεση δεκάδων τουρκικών τανκς και οι βομβαρδισμοί της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία έχουν ανεβάσει στα ύψη το εθνικιστικό παραλήρημα στην Τουρκία, αναβιώνοντας μεγαλοϊδεατισμούς που καλλιεργεί μήνες τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν. Στη γραμμή του… σουλτάνου, οι οπαδοί του ξεσαλώνουν στα κοινωνικά δίκτυα, όπως φαίνεται και από το twitter.
Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», η «φωνή του Ερντογάν», παρομοιάζει την εισβολή στη Συρία με την κατάκτηση της Συρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1517.
Αυτή η προπαγάνδα περνά στους οπαδούς του Ερντογάν, που ήδη έχουν αρχίσει και αναρτούν φωτογραφίες αυτοκρατορικού μεγαλείου και χάρτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ως τουρκικές κτήσεις η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και η Κύπρος.
«Την ημέρα της εισβολής στη Συρία ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» έγραψε στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ!
Ν. Ελευθερόγλου
***
Σημείωση Ε. Θ.:
Εσείς τώρα αγαπητοί αναγνώστες, που λέτε ότι δεν σας αρέσουν οι συχνές αναφορές της Εφημερίδος μας στην Τουρκία, μπορείτε να είστε ήσυχοι.
Τι κι αν έχουμε πυρετό.
Πετούμε το θερμόμετρο και ησυχάζουμε.
Μόνο που οι Οθωμανοί δεν ησυχάζουν.
Δεν το βλέπετε;
Δεν ακούτε τον ήχο των κτιστών;
Σ. Κ.