Μαζί με την παρουσίαση των εκθεμάτων, θα γίνουν δύο Ημερίδες α) για χρήση της λυματολάσπης στις καλλιέργειες και β) για την παραγωγή της πατάτας – Και διαγωνισμός για το καλύτερα μαγειρεμένο όσπριο
Στις 10 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η 21η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, η οποία, όπως εξήγησε ο Νίκος Γκότσης, Αντιδήμαρχος Φερών, μιλώντας στην Τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει δύο ημερίδες.
Η πρώτη έχει ως θέμα της τη χρήση της λυματολάσπης από το βιολογικό καθαρισμό και τη χρήση της στις γεωργικές καλλιέργειες των αγροτών.
Την παρούσα ημερίδα στηρίζει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα η Γεωπονική Σχολή της Ορεστιάδας με σχετικές έρευνες. Η δεύτερη ημερίδα αφορά τη χρήση της πατάτας και την παραγωγή της, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της.
Στην Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Γκότσης, δεν θα παρευρίσκονται μόνο ειδήμονες του αγροτικού χώρου αλλά και εκθέτες για την ανάδειξη των προϊόντων τους. Αυτό που αξίζει, επίσης, να σημειωθεί είναι οτι κατά τη διάρκεια της αγροτικής έκθεσης θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός καλύτερου μαγειρεμένου οσπρίου.
“Μέσω του διαγωνισμού εστιάζουμε”, όπως δηλώνει ο κ. Γκότσης, “στο τοπικό προϊόν και το υποστηρίζουμε εφόσον πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν στραφεί, λόγω της ανεργίας, σε βιοκαλλιέργειες.
Ας ελπίσουμε πως η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση θα είναι το εφαλτήριο για να γίνει ο νομός αλλά και ολόκληρη η Θράκη πόλος έλξης για τους ξένους αλλά και ένα στήριγμα στην οικονομία του τόπου.”