9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Επίσκεψη στην Κομοτηνή της Προξένου των “ΗΠΑ”

Ήταν η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ροδόπη – Προηγήθηκε η επίσκεψή της το 2015 στον Έβρο – Για ποια θέματα ενδιαφέρθηκε – Απέφυγε να κάνει δηλώσεις

proksenos-usa-rebecca-fong-petridis-giorgos

Την πρώτη της επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η Αμερικανίδα πρόξενος της Θεσσαλονίκης Rebecca A. Fong.

Ο υπηρεσιακός φάκελος της Rebecca Fong, που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της στην συμπρωτεύουσα από το 2015, έχει μεγάλες αποστολές όπως: στο Αφγανιστάν, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, και στο Μπαχρέιν.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της υπηρέτησε και στην Αλγερία, Ρωσία, Κροατία και Ιταλία. Και μπορεί να επισκέφτηκε την Κομοτηνή για πρώτη φορά, όμως τη Θράκη την γνώρισε ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, όταν είχε περιηγηθεί στο νομό Έβρου.

Σε εκείνη την επίσκεψη η γενική πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong, είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η Αμερικανίδα πρόξενος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τομείς στους οποίους είχαν επικεντρωθεί και οι ερωτήσεις της.  Είχε δηλώσει την ύπαρξη αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή, πλην όμως δεν είχε παραλείψει να υπογραμμίσει ότι η εκδήλωση αυτού του ενδιαφέροντος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους όρους, τις συνθήκες και γενικότερα το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας.

Ενδιαφέρον για το προφίλ της Ροδόπης έδειξε αντίστοιχα η Αμερικανίδα διπλωμάτης στις επαφές, με τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη και τον μουφτή.

Η επίσκεψή της στην Κομοτηνή συνέπεσε με τον εορτασμό του κουρμπάν μπαϊράμ και η κ. Fong δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή για να εκφράσει τις ευχές της και να έχει μία σύντομη συνομιλία μαζί του.

Νωρίτερα στο δημαρχείο ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Αμερικανίδα πρόξενο τα χαρακτηριστικά της πόλης.

Ο διάλογος διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα της περιοχής, για τη δημιουργία δομών προσβάσιμων για όλους στην πόλη.

Μάλιστα η πρόξενος ήταν γνώστης του ταξιδιού που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ηρόδικου Μιχάλης Ραγκούσης και η υπεύθυνη σε θέματα τουρισμού στο Δήμο Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, όπου και είχαν ενημέρωση για θέματα αναπηρίας.

Η επίσκεψη της Rebecca Fong στην Κομοτηνή συνεχίστηκε με συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο.

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This