Home / Πολιτικη / ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η αύξηση των προσφυγικών ροών από Τουρκία, στρέφεται ευθέως κατά των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος – Για ποια Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μπορούμε να μιλούμε, όταν στα Ύψαλα υπάρχει η Σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Θράκης;

Kotzias-Tsavousoglou Metanastes-Varka

Υποτίθεται ότι μετά την εκδήλωση του Πραξικοπήματος η Κυβέρνηση της Άγκυρας επέβαλε αυστηρά μέτρα ελέγχου στις εξόδους της χώρας προς αποτροπή διαφυγής των πραξικοπηματιών, οι οποίοι όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν, θα πρέπει να αποκεφαλισθούν, αφού αυτό είναι το αίτημα του τουρκικού Λαού.

Αλλά φαίνεται πως άλλο οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς και άλλο οι έλεγχοι στις καραβιές των Τούρκων δουλεμπόρων.

Που συνεχίζουν να προωθούν την “πραμάτεια” τους ανεξέλεγκτα από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Συνολικά, 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έως τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Από τα στοιχεία διαπιστώνεται μείωση των αφίξεων κατά 44%, συγκρίνοντας την τρίτη με την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου εισήλθαν στη χώρα 930 άτομα και από τις 21 ως και τις 28 του ίδιου μήνα 517 άτομα. Από τους νεοαφιχθέντες το 44% είναι άνδρες, το 22% γυναίκες και το 34% παιδιά. Από τις αρχές του έτους έως και τις 28 Αυγούστου έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης 163.105 άτομα και στην Ιταλία 106.461. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το πρώτο οκτάμηνο του 2015 ήταν 234.357 άτομα στην Ελλάδα και 116.147 στην Ιταλία. Επίσης, 3.165 άτομα έχασαν τη ζωή τους την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 28 Αυγούστου 2016, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ, συνέχεια στο διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δίνει η άφιξη Τούρκου Δικαστικού στη Χίο που ζήτησε πολιτικό άσυλο ισχυριζόμενος ότι απειλείται από το καθεστώς Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, ο οποίος, όπως δηλώνει, διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις λιμενικές Αρχές.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία. Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του και ενέφερε ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας.

Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο 50χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του.

Φαίνεται λοιπόν πως πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης είναι η άσκηση πίεσης προς την Ευρώπη, για την συμφωνία Κατάργησης της βίζας για Τούρκους υπηκόους.

Μόνο που εκείνος που βλάπτεται σήμερα δεν είναι η Ε.Ε., αλλά αποκλειστικά και κυρίως η Ελλάδα, που αδυνατεί πλέον να αντιμετωπίσει και το νέο κύμα λαθρο-προσφύγων που έχει εκτοξεύσει η Άγκυρα.

Θα έπρεπε λοιπόν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς στην πρόσφατη συνάντηση του με τον ομόλογο του Υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έγινε στην Κρήτη, να θέσει άμεσα το θέμα της αύξησης τους προσφυγικών ροών από την Τουρκία και να το χαρακτηρίσει ως ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙ κατά της Ελλάδος, εφ’ όσον στρέφεται ουσιαστικά, κατά των συμφερόντων της Χώρας μας.

Αντ’ αυτού ο κ. Κοτζιάς μας μίλησε στην συνέντευξη τύπου, για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Όμως για ποια Εμπιστοσύνη μπορούμε να μιλούμε όταν στα τουρκικά Μ.Μ.Ε. δημοσιεύεται Χάρτης της Τουρκίας που φθάνει τα όριά της μέχρι την Θεσσαλονίκη, ενώ στο Τουρκικό Τελωνείο των Υψάλων, στην άλλη όχθη του Έβρου, υπάρχει αναρτημένη η πράσινη σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης;

Ως πότε θα συνεχισθεί αυτή η κοροϊδία των Ελλήνων από τους πολιτικούς μας, με τα “τσιφτετέλια” τις “κουμπαριές” και τους Αγώνες ποδοσφαίρου;

Δεν υπάρχει, πια ΕΝΑΣ Έλληνας Πατριώτης;

 

Σ. Κ.