9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ… ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Χωρίς προστασία μένει η Επαρχία – Κλείνουν οκτώ (8) Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Θράκη

peripoliko-1

«Καταργούν» τη Δίωξη Ναρκωτικών σε όλη την επαρχία Τρία στα δέκα αστυνομικά τμήματα κλείνουν ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Από τα 1.206 σε όλη την Ελλάδα μένουν τα 948, ενώ στην Αττική από τα 246 θα μείνουν 188.

- Advertisement -

Στην περίπτωση της Θράκης συνολικά οκτώ αστυνομικά τμήματα κατεβάζουν ρολά και πιο συγκεκριμένα ένα στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή, τρία στην Αλεξανδρούπολη και τρία στην Ορεστιάδα, ενώ σε ολόκληρη την ΑΜΘ ο αριθμός των υπηρεσιών που κλείνουν αυξάνεται σε δεκατέσσερις.

Μέσω των αλλαγών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτιμά ότι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση αστυνομικής δύναμης. Από την υλοποίηση του νέου σχεδίου αναδιοργάνωσης, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα εκτιμάται ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7%, και μείωση κατά 10% των μισθωμάτων, χρήματα όμως που ούτως ή άλλως θα δαπανηθούν σε καύσιμα και λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών που θα παραμείνουν αλλά θα περιπολούν σε μεγαλύτερη χιλιομετρική ακτίνα.

Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία τόνισε ότι στόχος της αναδιάρθρωσης που εξαγγελλόταν 20 χρόνια αλλά κανείς δεν την έκανε, είναι η συγχώνευση των υπηρεσιών, για την αύξηση περιπολιών και αποτελεσματικότητας στην αστυνόμευση. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο κ. Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη δημιουργία τουλάχιστον 30 επιπλέον ΟΠΚΕ, με τους 700 αστυνομικούς που θα φύγουν από τη φύλαξη επισήμων.

Ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε τις πιέσεις που δέχεται από πρόσωπα για να μην αφαιρεθεί η φρουρά τους αναφέροντας χαρακτηριστικό διάλογο με πρώην συνάδελφό του που μένει στου Παπάγου: «Μου είπε ότι μένει δίπλα στο βουνό και του απάντησα και τι φοβάσαι; Μην κατέβει ο Νταβέλης;».

Προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει όλες τις Διευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών στην επαρχία και να τις μετατρέψει σε «γραφεία» μέσα στην κάθε υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Με απλά λόγια, η Δίωξη Ναρκωτικών σταματά πλέον να είναι στην επαρχία αυτόνομη υπηρεσία και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν εκεί, θα μεταφερθούν στην Ασφάλεια.

Για την κατάργηση των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών στους νομούς της επαρχίας, το υπουργείο υποστήριξε ότι θα γίνει, επειδή διαθέτουν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και θα ενταχθούν στις διευθύνσεις του κάθε νομού με διευρυμένο αντικείμενο.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This