9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η “ληστεία” των ιδιοκτητών ακινήτων συνεχίζεται – Τρία νέα πιστοποιητικά ανεβάζουν το κόστος ενοικίασης – Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές Υγείας για Αγρότες και Επαγγελματίες από το 2017 – Δεν θα ησυχάσουν, αν δεν τα πάρουν όλα 

Eforia-Kosmos-Oura-3Η ληστεία σε βάρος όσων έχουν ακόμη ακίνητα στο όνομα τους συνεχίζεται. Δεν φτάνει ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κάνοντας συνεταίρο το κράτος και την εφορία, καθημερινά ξεπροβάλλουν και νέα έγγραφα-πιστοποιητικά που πρέπει να αποκτήσουν όσοι θέλουν είτε να πουλήσουν είτε να μεταβιβάσουν, είτε να νοικιάσουν τα ακίνητα τους.

Μέχρι την τελευταία στιγμή το κράτος θέλει να αρπάξει ότι περισσότερο μπορεί για να τα ρίξει στη “μαύρη τρύπα” του χρέους. Έτσι λοιπόν, επινόησε τρία νέα έγγραφα και τα πρόσθεσε στη μεγάλη λίστα με τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιβαρύνοντας τους τουλάχιστον 1.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

Πρόκειται για τρία έγγραφα που θα χρειαστούν όσοι θέλουν είτε να νοικιάσουν είτε να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο. Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς τα νέα έγγραφα μπορεί να ανεβάσουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης και πάνω από τα 1.000 ευρώ.

- Advertisement -

Πρόκειται για τα πιστοποιητικά, Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου, Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας και Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Αυτά τα πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, στο ενεργειακό πιστοποιητικό και στο πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και μαζι με τον ΕΝΦΙΑ δημιουργούν ένα πραγματικό τείχος το οποίο πρέπει να υπερβούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στην περίπτωση δε της ταυτότητας κτιρίου της οποίας το κόστος υπολογίζεται μίνιμουμ στα 300 με 400 ευρώ και θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

Θέλουν με κάθε τρόπο να πάρουν το κεραμίδι του Έλληνα και σε μεγάλο βαθμό με τους φόρους και εν συνεχεία με τους πλειστηριασμούς φαίνεται πώς το καταφέρνουν.

Εν τω μεταξύ νέο σοκ ετοιμάζει για τους αγρότες και τους νέους επαγγελματίες από την αύξηση των εισφορών υγείας που συμφωνήθηκε στο τρίτο Μνημόνιο καθώς αντί για το 2019 θα κληθούν να πληρώσουν τις εισφορές τους με αύξηση κατα 6,95% από το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η σχετική διάταξη θα περιλαβμάνεται σε νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες καθώς τέθηκε ως προαπαιτούμενο από τους δανειστές προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται, επίσης, η διάταξη για την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων αλλά και η μείωση της έκπτωσης 15% που προβλέφθηκε στον πρόσφατο νόμο για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης.

Πρακτικά η αύξηση από 1/1/2017 αντί για το 2019 όπως προβλέπει το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου σημαίνει ότι σε εισόδημα 7.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 487 ευρώ ενώ οι αγρότες περίμεναν ότι θα είναι 332 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου η αύξηση στις εισφορές ασθένειας θα γινόταν ως εξής:

– Στο 3,61% επί των υφιστάμενων ασφαλιστικών κατηγοριών για το 2016

– Στο 4,73% του εισοδήματος για το 2017

– Στο 5,84% του εισοδήματος για το 2018

– Στο 6,95% του εισοδήματος για το 2019.

Και κάθε μέρα η τσέπη του Έλληνος αδειάζει όλο και περισσότερο, με τα μέτρα “υπέρ του Λαού” από την αριστερή μας Κυβέρνηση.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This