9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Με πούλμαν στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί τους εργαζομένους-ανέργους και συνταξιούχους στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου – Οι δηλώσεις συμμετοχής για δωρεάν μετακίνηση

 Gsee-Diamartiria-1 Gsee-Diamartiria Leykos-Pirgos-7Το  Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν.Έβρου  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό ενωτικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη 2016 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Προκειμένου   να  εξυπηρετηθούν  οι  εργαζόμενοι – άνεργοι – Συνταξιούχοι –Νέοι και Νέες που  θα  συμμετέχουν  στο  Συλλαλητήριο  της  Θεσσαλονίκης,  το Εργατ/κό  Κέντρο Ν.Έβρου  προκήρυξε  24ωρη  απεργία στις  10/9/2016 ημέρα  Σάββατο  και   σε  συνεργασία  με  την  ΓΣΕΕ  ναύλωσε  λεωφορεία.

Η μετακίνηση  θα  είναι  δωρεάν  και  η  αναχώρηση  θα γίνει από  την  Αλεξανδρούπολη  το  Σάββατο το  πρωί  και ωρα 10.00 μπροστά  από  το  κτίριο  του  Εργατ/κού  κέντρου.

- Advertisement -

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μέτρα που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Για μία ακόμα φορά, η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που της δίνουν πλέον τη χαριστική βολή, ενώ επικίνδυνα αυξανόμενες κατηγορίες του εργατικού δυναμικού και των ανέργων της χώρας μας εργάζονται ή καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίες με ταυτόχρονη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και ολοένα και υποβαθμιζόμενα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Είμαστε αντιμέτωποι με «προτάσεις» που μετουσιώνονται σε αποφάσεις, που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη. Επιπλέον, οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας εξαετίας  στο προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πέραν των σταθερά υψηλών ποσοστών αδήλωτης εργασίας, η μερικώς ή ψευδώς δηλωμένη εργασία έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με ολέθριες συνέπειες για την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφάλειας.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση της αυθαιρεσίας λαμβάνει στοιχεία «κανονικότητας», λαμβάνοντας υπόψη και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του στελεχιακού τους δυναμικού, να ανταποκριθούν σε ένα δυσχερέστατο ελεγκτικό έργο που παρέχεται σε συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων .

– Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στo ισχύον πλαίσιο για τις Ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία ) των εργοδοτών.

– Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες οφείλει να είναι διαρκής, έμπρακτος και απαρέγκλιτος, σε πείσμα όλων των παρεμβάσεων ακόμα και στην καρδιά της έννοιας της συλλογικής εκπροσώπησης και αυτονομίας. Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, κάθε επιδίωξη χειραγώγησής τους, θα βρίσκει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι.

– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

– Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).

Δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μάχη για να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στα πειράματα, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της  Θεσσαλονίκης

Σάββατο  10 Σεπτέμβρη ώρα 18.00

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κου  Κέντρο Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος              Βαφειάδου Ιωάννα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΣΤΙΣ 10/9/2016 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΣΤΑ ΤΗΛ. 2551026274 ΚΑΙ 2551081439

(ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This