9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Με την “λογική” του αθηνοκεντρισμού οι τέσσερις άδειες

Ολόκληρη η διαφημιστική πίτα, θα συνεχίσει να πηγαίνει στο καρτέλ των Αθηναϊκών καναλιών που έστησε η Κυβέρνηση – Ομολογία από την… “διαίρεση” του Αλέξη Τσίπρα – Στον Καιάδα τα Μ.Μ.Ε. της Επαρχίας 

 Tsipras-Pappas-1 Deltio-Eidiseon-CameresΑφού όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν η Κυβέρνηση Α. Τσίπρα, προχώρησε στην… εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τον διαγωνισμό χορήγησης των τεσσάρων Τηλεοπτικών Αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Δημιουργείται τώρα ένα πανίσχυρο καρτέλ, που θα χειραγωγεί την διαφημιστική Αγορά, για δέκα ολόκληρα χρόνια, ενώ δημιουργείται ένα νέο κύκλωμα διαπλοκής, που δεν στέκει σε καμμιά λογική.

Δεν μπαίνουμε στην ανάλυση και αντίκρουση των έωλων επιχειρημάτων του Υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά ότι στην Ελλάδα χωρούν μόνον τέσσερις Σταθμοί, όταν στην μικρότερη σε πληθυσμό Αυστρία λειτουργούν 9 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ στην Κύπρο, του ενός εκατομμύριου πληθυσμού λειτουργούν 6 ιδιωτικά κανάλια.

- Advertisement -

Ο Διαγωνισμός όπως έγινε, είναι ευάλωτος και θα καταπέσει σίγουρα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Κι αυτό γιατί η χώρα μας, επιχορηγήθηκε από την Ε.Ε., για την εφαρμογή της επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, χωρίς να εξαντλεί επωφελώς όλο το φάσμα των ψηφιακών συχνοτήτων.

Εμείς μένουμε στο γεγονός ότι για μία ακόμη φορά η “Λογική” του Αθηνοκεντρισμού, παραμένει πανίσχυρη ακόμη και από την σημερινή Αριστερή Κυβέρνηση, που λέγει πως υπηρετεί τον Λαό.

Και αυτό αποδεικνύεται από την δήλωση-“Διαίρεσις” του κ. Τσίπρα που λέγει πως στην διαφημιστική Αγορά των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, χωρούν μόνο 4 κανάλια, αφού έχουν δαπάνες 50 εκ. ευρώ το καθένα.

Όλα λοιπόν δώρο στους τέσσερις επιχειρηματίες που υπερθεμάτισαν στην Δημοπρασία.

Μια Δημοπρασία που δεν έλαβε υπ’ όψιν, ούτε την παλαιότητα λειτουργίας των Σταθμών, ούτε τα ασυμβίβαστα που προβλέπει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Από εμάς το ΕΣΡ ζητούσε όλα τα ονόματα των συγγενών από τους Μετόχους του Καναλιού μέχρι τέταρτου βαθμού, μη τυχόν υπήρχε ανάμεσά τους κρυμμένος κάποιος εργολάβος ή προμηθευτής του Δημόσιου.

Τώρα όλα αυτά πήγαν περίπατο αφού “η απόσταση που χωρίζει από την Άδεια, είναι το πορτοφόλι” σύμφωνα με την ωμή δήλωση του Υπουργού κ. Ν. Παππά.

Όλα τ’ άλλα παραβλέπονται.

Το συμπέρασμα είναι πως για τα Μ.Μ.Ε. της Επαρχίας, δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε μέλλον.

Αυτά τα “δήθεν” περί πλουραλισμού και πολυφωνίας πάνε περίπατο, ενώ η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) εξακολουθεί να δίνει το διαφημιστικό της, για την ρύθμιση των 36 δόσεων, μόνο στα Αθηναϊκά Κανάλια.

Τίποτα δεν αλλάζει. Και το μόνο που δημιουργείται πλέον, είναι η “νεοδιαπλοκή” με τους ευτυχείς τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες των Αθηνών.

Στο όνομα πάντα της “διαφάνειας” και της αριστερής Δημοκρατίας για τον Λαό.

Σ. Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This