9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Πέντε νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Σε 24ωρη βάση διαθέσιμο ασθενοφόρο και στην Θάσο, από τον Οκτώβριο 2016

ekav-1 ekavΕπτά καινούργια ασθενοφόρα παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Καβάλας ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Μιλτιάδης Μυλωνάς. Από αυτά τα πέντε ασθενοφόρα θα παραμείνουν στον νομό Καβάλας ενώ τα δύο προορίζονται για τον νομό Δράμας.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά τα τελευταία καινούργια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είχαν αγοραστεί το 2003, για να καλύψουν κυρίως τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, τα περισσότερα όμως από αυτά, μετά τους αγώνες, μοιράστηκαν σε διάφορους φορείς. Καινούργια αυτοκίνητα έπρεπε να έχουν αγοραστεί το 2008 ή το 2009, αυτό όμως δεν είχε γίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας στόλος γερασμένων αυτοκινήτων που δεν κάλυπταν τις ανάγκες.

Ερωτηθείς ο κ. Μυλωνάς αν υπάρχει επαρκής αριθμός οδηγών και διασωστών για να καλύψουν τις ανάγκες, απάντησε ότι υπάρχει αλλά και ότι τις επόμενες μέρες θα συμπληρωθεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας με άλλα τρία άτομα και μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν άλλα δύο.

- Advertisement -

Το καλύτερο νέο το κράτησε ο κ. Μυλωνάς για την Θάσο, αφού σύμφωνα με όσα είπε στο νησί θα δημιουργηθεί τομέας του ΕΚΑΒ που θα ενισχυθεί με πέντε άτομα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όταν αυτό γίνει θα υπάρχει στην Θάσο κάλυψη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, πράγμα που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος οι προσλήψεις καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας και θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Προέβλεψε δε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Καβάλας στον Άγιο Λουκά, παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μορφίδης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαβόγλου.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται στις υποχρεώσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μορφίδης και πρόσθεσε ότι με την ένταξη των νέων ασθενοφόρων καλυτερεύει το επίπεδο παροχής υγείας στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Καρασαβόγλου δήλωσε «κάθε τι καινούργιο που έρχεται στους φορείς παροχής υγείας της Καβάλας είναι καλοδεχούμενο, ας είναι αχρείαστα, αλλά ας είναι διαθέσιμα όταν χρειαστούν».

xronometro.com

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This