9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Παραγίναμε ανθρωπιστές

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι ξένοι μας κοροϊδεύουν, όταν μας επαινούν για την φιλοξενία μας, ενώ θέλουν την χώρα μας, ένα απέραντο Στρατόπεδο Λαθρομεταναστών – Θέλουμε την Ελλάδα μας, πίσω

Hot-Spot-Lesvos-1 Hot-Spot-Lesvos Metanastes-Container

Η Τουρκία εξακολουθεί να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως συνήθως, με τη μή εφαρμογή της πρόσφατης Συμφωνίας για τους δήθεν μετανάστες και πρόσφυγες, απαιτώντας την άμεση κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της και την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η ΕΕ άπαντα, ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει πρώτα τις 72 προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την κατάργηση τής βίζας, ενώ για τις διαπραγματεύσεις παραπέμπει στον εκδημοκρατισμό της χώρας, στην πρόθεση επαναφοράς της θανατικής ποινής, αλά και στις γνωστές απόψεις των λαών της, που δεν θέλουν την Τουρκία μέλος της.
Είναι βέβαια σαφές από χρόνια, ότι η ασιατική αυτή χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθεί στην ΕΕ, όπως πολλάκις έχει λεχθεί από ηγέτες της, π.χ. την Α. Μέρκελ και όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, κατά τις όποιες οι λαοί δεν τη θέλουν σε ποσοστά μέχρι 80%.
Η παραπάνω Συμφωνία συνεχώς παραβιάζεται από την Τουρκία, αφού ούτε για ένα μήνα δεν σταμάτησαν οι ροές λαθραίων από τα παράλια της προς τα ελληνικά νησιά, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πυκνώσει, κατά τρόπο πού αποδεικνύει πλήρη παραβίαση της Συμφωνίας.
Είναι βέβαια γνωστό, ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας καθοδηγεί τους διακινητές και τους λαθραίους μουσουλμάνους προς τη χώρα μας, ενώ αν ήθελε θα μηδένιζε τις ροές σε λίγες ώρες, δεδομένου ότι το υφιστάμενο καθεστώς Ερντογάν είναι αυταρχικό και ελέγχει τα πάντα.
Αλλά τα πάνω από δύο εκατομμύρια λαθραίων μουσουλμάνων πού βρίσκονται στην Τουρκία, είναι το μέσον συνεχούς εκβιασμού της ΕΕ, για να προωθηθούν τα τουρκικά αιτήματα, πού παρά ταύτα δεν έχουν καμμιά ελπίδα ευόδωσης.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά και μή μέλη, έχουν κλείσει τα σύνορα τους με συρματοπλέγματα και τα φυλάνε με στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ πολλοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι των κρατών αυτών, ομιλούν ανοικτά για τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο φιλοξενίας μουσουλμάνων, δηλαδή όλης της ασιατικής μιζέριας.
Το σενάριο αυτό επανήλθε πρόσφατα από γερμανικά έντυπα, με την προσθήκη ότι το Βερολίνο θα πιέσει την Ελλάδα και με οικονομικά μέτρα (;) για να καταστεί ή αποθήκη τής ασιατικής μουσουλμανικής αθλιότητας.
Παράλληλα μας κατηγορούν ότι δεν φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας με την Τουρκία -χερσαία και θαλάσσια-, ενώ είναι γνωστό ότι αυτά φυλάσσονται αποτελεσματικά, μόνο με τη χρήση των όπλων, που όμως κανείς δεν επιθυμεί.
Έτσι μας έστειλαν την Frontex και στολίσκο του NATO, που δεν αποτρέπουν την είσοδο των λαθραίων στα χωρικά μας ύδατα, αλλά αντιθέτως τους διασώζουν σε κάθε περίπτωση.
Γι’ αυτό και oι ροές των λαθραίων αυξάνονται και όλοι συμβάλλουν στον πλουτισμό των Τούρκων διακινητών.
Κατ’ αρχάς πρέπει να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να καταλάβει, ότι η παθητική στάση που έχει υιοθετήσει έναντι των λαθραίων, οδηγεί στην καταστροφή της χώρας και της οικονομίας της -όπως πλήγηκε ο τουρισμός στη Λέσβο, Χίο, Κω κ.ά- και στη μετατροπή της σε ένα απέραντο στρατόπεδο άχρηστων, ανειδίκευτων μουσουλμάνων.
Στη συνεχεία να απαιτήσει ή κυβέρνηση από την ΕΕ την εφαρμογή των αποφάσεων για διανομή των λαθραίων σε όλα τα κράτη-μέλη και την άμεση καταβολή του προστίμου των 250.000 ευρώ για κάθε λαθραίο πού αρνούνται να παραλάβουν.
Ακόμη πρέπει να αλλάξει το σύστημα «φιλοξενίας» των λαθραίων: να εγκλειστούν όλοι σε στρατόπεδα, να τους απαγορευτεί η ελεύθερη κυκλοφορία, ώστε να εξαναγκαστούν να ζητήσουν τη μετάβαση τους στις χώρες τους και τελικά να απελαθούν όλοι σταδιακά.
Παραγίναμε ανθρωπιστές, γι’ αυτό και νιώθω ότι μας κοροϊδεύουν όταν μας επαινούν γι’ αυτό και για τη φιλοξενία μας, ο ΟΗΕ, ο διεθνής Τύπος και διάφοροι καλοζωισμένοι αξιωματούχοι.
Με λίγα λόγια: θέλουμε την ‘Ελλάδα μας πίσω. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος ενός πρωτόγνωρου, παράνομου, μεταναστευτικού ρεύματος από Ασία και Αφρική.
Πρώτη φροντίδα μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της χώρας μας και η απαλλαγή μας από τους λαθραίους μουσουλμάνους.
Και επομένως η αλλαγή κυβέρνηση, γιατί οι σήμερα κυβερνώντες είναι ανίκανοι, άχρηστοι και μόνο δεινά συσσωρεύουν στον τόπο.
Αλλά η ΕΕ μπορεί να συνετίσει την Τουρκία, αν εξακολουθήσει να παραβιάζει τη Συμφωνία για τους λαθραίους, χωρίς βέβαια να υποκύψει στους εκβιασμούς της:
Να κηρύξει οικονομικό εμπάργκο των 27 κρατών-μελών της, κατά της Τουρκίας, όπως πρότεινε η «Εστία» πριν λίγες ήμερες και όπως έκανε προ καιρού κατά τής υπερδύναμης, της Ρωσίας, που ακόμη υφίσταται.
Σίγουρα η Τουρκία δεν θα αντέξει και θα υποταχθεί. Λύση ριζική, για να μην γίνει η ΕΕ αποθήκη της ασιατικής, μουσουλμανικής οικονομική αποσύνθεσης.

Παναγιώτης Μποκοβός
Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,
πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This