9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

“Σαφάρι” κατασχέσεων μέχρι τον Δεκέμβριο για χρέη στο Δημόσιο

Η Εφορία κλιμακώνει την επιδρομή προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς Φυσικών και Νομικών προσώπων – Πάνω από 100.000 κατασχέσεις κάθε μήνα – Με αναγκαστικά μέτρα απειλούνται ακόμη 1.492.088 οφειλέτες

 Eforia-Kosmos-Oura-3

«Σαφάρι» κατασχέσεων ετοιμάζουν το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι και να αποφευχθούν δυσάρεστες εμπλοκές κατά την έναρξη της δεύτερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει μνημονίου έχει αναληφθεί η δέσμευση, όπως τα δύο ανωτέρω υπουργεία εισπράξουν 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές, ενώ στο μέτωπο των νέων οφειλών έχουν δεσμευτεί για είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% έως τον Δεκέμβριο.

- Advertisement -

Όμως, εντυπωσιακός είναι και ο στόχος στο πεδίο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), αφού προβλέπεται ότι πρέπει να επιβληθούν στο 52% των οφειλετών έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φέτος από τις αρχές του έτους η εφορία κλιμακώνει την «επιδρομή» της στους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν ανταποκρίνονται -είτε ηθελημένα είτε λόγω αδυναμίας- στις οχλήσεις της για τακτοποίηση των χρεών τους.

Αυτό πιστοποιείται και από τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από τα οποία προκύπτει ότι κάθε μήνα γίνονται πάνω από 100.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε σχέση με πέρυσι οι κατασχέσεις να έχουν αυξηθεί πάνω από 30%.

Για 755.806 οφειλέτες έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 60.732 κατασχέσεις, ενώ με αναγκαστικά μέτρα απειλούνται ακόμη 1.492.088 οφειλέτες.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε ημέρα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ δεκάδες ακίνητα οφειλετών βγαίνουν στο «σφυρί».

Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ, όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεών του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This