9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥ …ΜΗΔΕΝΟΣ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην πιο δεινή θέση – Τα στοιχεία της EUROSTAT δείχνουν ότι το 2100 οι Έλληνες δεν θα υπερβαίνουν τα τρία (3) εκατομμύρια, ενώ πριν από τα μέσα του επόμενου αιώνος, δεν θα υπάρχουν – Πρέπει να αναθεωρηθεί η μεταναστευτική πολιτική  

mora-2

Όσο τα βλέμματα των Ελλήνων αναζητούν απεγνωσμένα τον φορέα και τα πρόσωπα εκείνα που μας προσφέρουν την λύση των οικονομικών τα προβλημάτων, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν την υπομονή, την νηφαλιότητα, αλλά και την προνοητικότητα να εστιάσουν στο προδιαγραφόμενο μέλλον.

Ένα μέλλον ζοφερό, που επιφυλάσσει πολύ μεγαλύτερα ζητήματα από αυτό της διασώσεως της περιουσίας και της διασφαλίσεως στοιχειώδους ποιότητας ζωής.

- Advertisement -

Η ανησυχία για την επιβίωση μας ως έθνος, όποια και αν είναι η ερμηνεία της λέξεως «έθνος», είτε άφορα σε μία φυλετικά ομοιογενή οντότητα είτε σε έναν διαχρονικό φορέα ενός μεγαλειώδους πολιτισμού, τοποθετείται από την ελληνική πολιτική ελίτ στην σφαίρα του γραφικού.

Όμως, η Ελλάδα γερνά και δεν γεννά.

Ο ελληνικός πληθυσμός συρρικνούται ταχύρρυθμα και το δημιουργούμενο κενό συμπληρώνεται από -εξ Ανατολών κυρίως- εποίκους.

Για όσους αντιλαμβάνονται το ελληνικό έθνος ως έναν ζωντανό οργανισμό με βιολογική συνέχεια, τα στοιχεία της Eurostat, αλλά και της απογραφής του 2011, δείχνουν ότι μέχρι το 2100 οι Έλληνες δεν θα υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια, ενώ πριν από τα μέσα του επομένου αιώνος δεν θα υπάρχουν.

Από την άλλη, υπάρχει η σχολή που δεν πιστεύει στα έθνη, τα αντιλαμβάνεται άπλα ως πληθυσμιακά σύνολα με κοινό πολιτισμό.

Η σχολή αυτή, δεσπόζουσα στις ελίτ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι που, χάριν της αναστροφής των συνεπειών της δημογραφικής γηράνσεως, ενθαρρύνει την αποδοχή των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Ακόμη όμως και υπ’ αυτό το πρίσμα, τίποτε δεν δείχνει ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και οι βασικοί του πυλώνες, Ελλάδα, Ρώμη και Χριστιανισμός, θα διασωθούν μπροστά στην λαίλαπα που λέγεται ισλαμικός εποικισμός της Ευρώπης.

Το πείραμα της ομαλής εντάξεως μεταναστών όχι άπλα απέτυχε, αλλά δείχνει να αποτυγχάνει ακόμη και σε μετανάστες δευτέρας και τρίτης γενεάς.

Το Ισλάμ, αλλά και οι πρωτόγονες τριτοκοσμικές κουλτούρες που μεταφέρονται στην ευρωπαϊκή επικράτεια, είναι βαρειά στεγανοποιημένες, καθιστώντας την αφομοίωση τους από τους, προς ώρας, πλεονάζοντες ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αδύνατη.

Εμπόδιο γι’ αυτό είναι ο ίδιος ό ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο οποίος -παραδοσιακά ελευθεριακός- αδυνατεί να επιβληθεί διά της βίας.

Τουναντίον, στέκεται αμυντικά απέναντι στους όρους που επιβάλλουν μονόπλευρα οι εισαγόμενες κουλτούρες.

Κανείς δεν τολμά να επισημάνει την αποτυχία του εγχειρήματος, καθώς αυτό εμπίπτει στις άγραφες ή και έγγραφες διατάξεις της πολιτικής ορθότητος.

Η αλήθεια όμως είναι αδυσώπητη: Για τα ευρωπαϊκά έθνη, και ειδικά την Ελλάδα, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες μετατρέπονται σε κοινωνίες γερόντων. Κοινωνίες που, αυτομαστιγωνόμενες, κάνουν την μία έκπτωση μετά την άλλη, χάριν ενός «αναίμακτου θανάτου».

Σε αυτή τη συγκυρία η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο δεινή θέση. Είναι ή χώρα με την μεγαλύτερη δημογραφική γήρανση.

Ο Συντελεστής Ολικής Γονιμότητας των Ελλήνων κινείται κάτω της μονάδας, την ώρα που για να διασφαλίζεται ή εθνική επιβίωση απαιτείται ένας δείκτης άνω του 2,2.

Κάθε γενιά που έρχεται θα αντιστοιχεί πλέον στο 60% της προηγουμένης, εικόνα χειρότερη και από αυτήν που προκάλεσε στην Ευρώπη η πανώλη κατά τον Μεσαίωνα.

Η Ελλάδα, όμως, είναι και η πιο εύκολα προσβάσιμη χώρα για τα μεταναστευτικά ρεύματα, ενώ διέρχεται την μεγαλύτερη οικονομική κρίση πανευρωπαϊκά.

Μοιραία λοιπόν, αν δεν αναθεωρηθεί η μεταναστευτική και οικονομική πολιτική της χώρας μας, θέτοντας ως νέο στρατηγικό στόχο την διατήρηση της δημογραφικής υπεροχής των Ελλήνων εντός των συνόρων της πατρίδας μας, και άρα της εθνικής τους κυριαρχίας, κάθε συζήτηση για το μέλλον των παιδιών μας φαντάζει περισσότερο απ’ ο,τιδήποτε άλλο… γραφική.

Παναγιώτης Δούμας

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This