9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Νέα αντιπαράθεση Λαμπάκη-Μιχαηλίδη

Για την απ’ ευθείας ανάθεση μεταφορών του Δήμου Αλεξ/πολης, στην Εταιρεία του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνού, έναντι του ποσού των 10.044 ευρώ  

LAMPAKHS.1-XEFmixahlidis

Η απ’ ευθείας ανάθεση μεταφορικού έργου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προς την Μεταφορική Εταιρεία του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Βαγγέλη Μυτιληνού, αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ κ. Παύλου Μιχαηλίδη.

Για διευκόλυνση των αναγνωστών, δημοσιεύουμε τα αντίστοιχα δελτία τύπου που εξέδωσαν.

- Advertisement -

***

Από τον κ. Λαμπάκη

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ

Ο αμετανόητος λαϊκιστής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, συνεχίζει ακάθεκτος κατά την προσφιλή του πρακτική να αναπαράγει το ψεύδος ή, στην καλύτερη περίπτωση, τη μισή αλήθεια, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Έτσι, σε σημερινή του δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι, δόθηκε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, στην εταιρία του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Ευάγγελου Μυτιληνού, έργο με τίτλο «Μεταφορά προϊόντων στο πλαίσιο επισιτιστικής και βασικής συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD)», προϋπολογισμού 10.044 ευρώ.

Τεχνηέντως όμως αποκρύπτει από αυτούς που δήθεν θέλει να πληροφορήσει, ότι αποφασίστηκε η ανωτέρω διαδικασία μετά από 5 άγονους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, στους οποίους δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος, προφανώς λόγω του χαμηλού τιμήματος το οποίο θεωρήθηκε ασύμφορο. Αποκρύπτει δηλαδή ότι, στην ουσία ο κ. Μυτιληνός έκανε εξυπηρέτηση προς τον Δήμο χωρίς κανένα κέρδος, τουναντίον με ζημία για την εταιρία του.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος μπορεί να προσφύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μετά από 3 άγονους διαγωνισμούς. Στην προκειμένη περίπτωση διενεργήθηκαν 5.

Τα παραπάνω εκτέθηκαν αναλυτικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι διαθέσιμα τόσο στο ηχογραφημένο αρχείο της ζωντανής μετάδοσης όσο και στα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης.

Παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας έναν κοινό συκοφάντη.

***

Από τον κ. Μιχαηλίδη

Απάντηση της “ΑΝΑ.Σ.Α.” σε δελτίο τύπου του κ.Λαμπάκη, όσο αφορά απευθείας αναθέσεις στην μεταφορική εταιρεία του Πρόεδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Ο κ.Λαμπάκης όταν απευθύνει σε δημοτικό σύμβουλο τον χαρακτηρισμό του “αμετανόητου λαϊκιστή”, οφείλει πρωτίστως δημόσια να απαντήσει, αν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την επιστροφή των χρημάτων που οφείλονται προς τον δήμο, από τους παράνομους μισθούς της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Για το γεγονός αυτό το οποίο προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, δεσμεύτηκε ο ίδιος στις 7/12/2015, για την εντός εξαμήνου επιστροφή του ποσού των περίπου 40.000 ευρώ.

Όσο αφορά την ουσία της υπόθεσης, με τις συνεχείς αναθέσεις προς την μεταφορική εταιρεία του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μυτιληνού και Πρόεδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α., έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι από καιρό καταγγελίες πολιτών, για ευνοϊκή μεταχείριση από πλευράς της δημοτικής αρχής προς την μεταφορική εταιρεία “ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕ” με έδρα την Αλεξανδρούπολη, μας “ανάγκασαν” να προβούμε σε σχετικό ερώτημα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή στάθηκε η 2085/2016 απόφαση για απευθείας ανάθεσης από πλευράς του δημάρχου, αυτή την φορά για την μεταφορά προϊόντων από την Αλεξανδρούπολη στους Δήμους Σουφλίου & Σαμοθράκης με την συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία, έναντι του ποσού των 10.044,00 € !!!

Η απάντηση που πήραμε πέρα από την χλεύη του δημάρχου, ήταν πως είχαν προηγηθεί της απευθείας ανάθεσης, πέντε (5) άγονοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί, χωρίς να έχει προσέλθει κανείς ενδιαφερόμενος. Κάτι αντίστοιχο αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου από πλευράς του κ. Λαμπάκη, με την επί πλέον επισήμανση πως ο κ. Μυτιληνός έκανε εξυπηρέτηση προς τον Δήμο χωρίς κανένα κέρδος, αλλά με ζημία για την εταιρεία  του!!! Πριν ευχαριστήσουμε δημόσια τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ για την ευγενική του προσφορά και πριν προφανώς πούνε πως μας κάνουν χάρη που ασκούν την διοίκηση του δήμου, ας προηγηθεί ένας διάλογος επιχειρημάτων προς ενημέρωση των πολιτών.

Από πουθενά δεν προκύπτει (έχουμε επισκεφθεί και το αρμόδιο τμήμα Προμηθειών του δήμου) η δικαιολογία των πέντε (5) άγονων μειοδοτικών διαγωνισμών!

Το μόνο σχετικό που υπάρχει, είναι μια ανακοίνωση παροχής υπηρεσίας για “μεταφορά προϊόντων” στην ιστοσελίδα του δήμου (Αρ. Πρ. 19840/10-05-2016) ποσού 8.856,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%!!! Θυμίζουμε πως το ποσό των 10.044,00 € με το οποίο έγινε τελικά η απευθείας ανάθεση προς την “ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕ” είναι σαφώς μεγαλύτερο, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για την προαναφερθείσα ανακοίνωση, στα <έχοντας υπόψη>  της 2085/2016 απόφασης!!!

Επί πλέον θέτουμε υπόψη του κυρίου δημάρχου, όπως το ίδιο πράξαμε και προς το τμήμα Προμηθειών, τις διατάξεις των άρθρων 14 και 15 του ν.3852/2010, αναμένοντας τις επίσημες πλέον εξηγήσεις όσο αφορά την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, με την εσπευσμένη ανάκληση της επίμαχης απόφασης και αφού είχε προηγηθεί το επαίσχυντο δελτίο τύπου από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας την παραίτηση του κ. Γκοτσίδη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου,

μια και η εξέλιξή της υπόθεσης αφήνει εκτεθειμένο -για μια ακόμη φορά- τόσο τον ίδιο, όσο και τον κ.Λαμπάκη.

Τέλος και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του δήμου, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και φυσικά να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ίδιους τους πολίτες, χωρίς να μας αποθαρρύνουν οι απειλές, καθώς και οι συκοφαντικοί και ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This