Χρησιμοποιούν απαγορευμένες μεθόδους αλιείας και μειώνουν τα ιχθυαποθέματα δηλώνει ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξ/πολης κ. Δημήτρης Σαρίκας
Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση τουρκικών αλιευτικών σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Ο υπεράριθμος στόλος των τουρκικών αλιευτικών τρατών εισέρχεται παρανόμως στα απαγορευμένα ελληνικά ύδατα προκαλώντας αναστάτωση αλλά και ζημιές στους Έλληνες ψαράδες.
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης αφού οι Τούρκοι συνάδελφοί τους με τη χρήση παράνομων μεθόδων μειώνουν τον αριθμό των ιχθυαποθεμάτων.
Τα τουρκικά αλιευτικά εισέρχονται κατ’ εξακολούθηση σε συγκεκριμένη περιοχή των ελληνικών νερών, την οποία απαγορεύεται να προσεγγίσουν και οι Έλληνες αλιείς.
Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ζημιές για την ελληνική πλευρά εφόσον όπως δήλωσε ο κ. Σαρίκας Δημήτριος, Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης προκαλείται μείωση στο απόθεμα το οποίο διανέμεται στην τοπική αγορά και παράλληλα πλήττεται και ο τζίρος των αλιέων που διαθέτουν τα ψάρια τους στην ενιαία αγορά.
Για αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους των Τούρκων συναδέλφων του, κάνει πλέον λόγο ο κ. Σαρίκας αφού οι Έλληνες ψαράδες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα διαχρονικό πρόβλημα έχοντας δεμένα τα χέρια τους.
“Δεν είναι θέμα ανταγωνισμού, ξέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά όταν όλος αυτός ο υπεράριθμος στόλος βρίσκεται στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια για συγκεκριμένους λόγους που είναι γνωστοί, τότε μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό”, δήλωσε ο κ. Σαρίκας σημειώνοντας παράλληλα πως οι αλιευτικές μέθοδοι των Τούρκων αλιέων είναι απαγορευμένες και πως ουσιαστικά πρόκειται για μια παράνομη και λαθραία αλιευτική δραστηριότητα.