9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Οι Αυτοδιοικητικοί Άρχοντες, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες κ.λπ. που προχώρησαν σε συνεργασίες με Ρώσους ομολόγους τους, παρά τις εξωτερικές αντιδράσεις, σήμερα δικαιώνονται

GAMPAERIDHS-XEFkremnlino-2

 

Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι και ο αμερικανικός λαός είχε απορρίψει την διχαστική πολιτική των «γερακιών» που εκπροσωπούσαν ξένα προς τις ΗΠΑ συμφέροντα και είχαν μπλέξει τη χώρα σε μία αντιρωσική επίθεση άνευ προηγουμένου. Η Ελλάδα ήταν ένα θύμα αυτής της αντιρωσικής επίθεσης με σοβαρές οικονομικές, πολιτικές και απώλειες ασφαλείας, όταν υποχρεώθηκε να συμπλεύσει με τα εν λόγω συμφέροντα, που στήριξαν την Χίλαρυ Κλίντον και υπέστησαν συντριπτική ήττα.

- Advertisement -

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ τώρα που απελευθερώνονται οι ΗΠΑ.

Προσωπικά είχα εμπειρία από αυτόν τον πόλεμο κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας, πριν ακόμη ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης μού κάνει την τιμή και με ορίσει ως τον μοναδικό ξένο σύμβουλό του.

Μάλιστα έναν Έλληνα , ώστε να τονίσει στην πράξη τη σημασία που δίνει στη σχέση της Αγίας Πετρούπολης με την Ελλάδα.

Τόσο η συνεργασία που προωθήσαμε με τον Δήμο και την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, όσο και με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς της Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας και πρόσφατα της Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίστηκαν ακόμη και εχθρικά από κυβερνητικούς και άλλους «παράγοντες» διαφόρων λειτουργιών και κομματικών προελεύσεων, κάτι όπως το «απαγορευτικό» που εφαρμόζεται στη ναυσιπλοΐα, η κοινή ελληνορωσική πλεύση έβλεπε «απαγορευτικά». Δεν θα αναφερθώ σε μεγάλα ελληνορωσικά έργα όπως ο αγωγός Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης, κλπ διότι είναι πια γνωστή η ανοιχτή, δημόσια και εκτός ορίων παρέμβαση Αμερικανών αξιωματούχων για να μην προχωρήσουν.

Μόλις πρόσφατα είχαμε την επίσημη επίσκεψη του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, κ. Γκιόργκι Πολταβτσένκο, ενός από τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου Πούτιν, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προσκεκλημένου του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, για την υπογραφή του πρωτοκόλλου διμερούς συνεργασίας και τριετούς οδικού χάρτη συνεργασίας 2017-2020.

Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης αναφέρθηκε διακριτικά αλλά σαφέστατα σε αυτά τα «απαγορευτικά» όταν δήλωσε «Σήμερα ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Υπάρχουν ορισμένες διακυμάνσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι οποίες δυσχεραίνουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά κανένας δεν εμποδίζει και δεν απαγορεύει στις περιφέρειες διαφόρων χωρών να συνεργάζονται στον τομέα της επιστήμης, της εκπαίδευσης και των καινοτομιών και νομίζω ότι έχουμε να προσφέρουμε πολλά πράγματα ο ένας στον άλλον και είναι μια από τις κατευθύνσεις που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πολύ».

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και η ξεκάθαρη στάση του ότι ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα σταματήσει την υποβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία και θα απομακρυνθεί από το πολεμικό κλίμα στο οποίο τις έχουν θέσει τα συμφέροντα που προωθούνται από την κυβέρνηση Ομπάμα-Κλίντον, θέτει την επίσκεψη του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και του οδικού χάρτη σε μεγαλύτερο επίπεδο σημασίας και αξίας και το ίδιο ισχύει για όλες τις προηγούμενες παρόμοιες συμφωνίες με τον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως κλπ.

Στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, βρίσκονται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση όσοι έχουν επενδύσει στην ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία και αντιμετώπισαν μικρή ή μεγαλύτερη δυσαρέσκεια από κρατικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι εξυπηρετούσαν το οικονομικό και στρατηγικό περιβάλλον γύρω από τους Ομπάμα-Κλίντον. Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, κλπ που προχώρησαν σε συνεργασίες με ομόλογους Ρωσικούς φορείς παρά τις εξωτερικές αντιδράσεις, σήμερα δικαιώνονται διότι έχουν δημιουργήσει και διαμορφώσει μία έτοιμη βάση για να συνεχίσουν την συνεργασία τόσο σε εύρος τομέων όσο και σε όγκο δραστηριοτήτων χωρίς να έχουν πια αντιδράσεις. Αυτοί οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες όπως ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης κλπ στην περίπτωσή μας αποτελούν προσωποποίηση του «Ο τολμών, νικά».

Για τους Ρώσους όμως θα έχει επιπρόσθετη αξία ότι αυτή την προσέγγιση και σύσφιξη σχέσεων τήν έκαναν οι Έλληνες αξιωματούχοι σε μία περίοδο που η Ρωσία αντιμετώπιζε εχθρότητα από άνομα δυτικά συμφέροντα και οι ίδιοι οι Έλληνες αξιωματούχοι θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο αυτών των συμφερόντων. Ήταν έμπρακτη ελληνική υποστήριξη και δεν ήταν καθόλου εκ του ασφαλούς.

Σήμερα, οι αλλαγές που έφερε στις ΗΠΑ ο ίδιος ο αμερικανικός λαός, δικαιώνουν τόσο τους Έλληνες όσο και τους Ρώσους που προώθησαν την ελληνορωσική προσέγγιση και αντιστάθηκαν στα συμφέροντα που τώρα αποδείχθηκε ότι δεν εκπροσωπούσαν ούτε τον αμερικανικό λαό.

 

Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης,

Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ερντογάν και Ισλάμ είναι ενοικιαστές του πολιτισμού μας

«Η απόφαση του Ερντογάν ικανοποίησε την Δύση που χύνει κροκοδείλια δάκρυα – Η Αγία Σοφία να επιστραφεί...

ΕΙΝΑΙ Η 3η ΑΛΩΣΗ

α) Η πρώτη έγινε το 1204 από τους Φράγκους, δηλ. από την Δύση β) Η δεύτερη έγινε το 1453...

Έρχεται το «5ο Hellenic Windsurf Cup» στην Αλεξανδρούπολη

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στις 18 και 19 Ιουλίου 2020...

3.900 Θρακιώτες πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορονοϊού

Παράκληση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, για τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από τους ταξιδιώτες

Με χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Βραχιώλιας

Με το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό επιστρέφει ο Γιάννης Βραχιώλιας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη των U13.

More Articles Like This