9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

“Είναι καλύτερο να γυρίσουν στα θρανία”

“Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί, προς το παρόν, να κάνει τίποτε περισσότερο για το κτίριο του Λυκείου Φερών”

katalipsi-sxoleio-feron-prokat-1 katalipsi-sxoleio-feron-prokatΟ Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης του ΓΕΛ Φερών, έκανε λόγο για υποκινητές εντός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της κοινωνίας των Φερών, οι οποίοι υποχρεώνουν τα παιδιά, σε μία δήθεν επανάσταση, απέναντι σε μία Δημοτική Αρχή, η οποία, μέχρι τώρα, έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της, για το θέμα του Λυκείου, πολλές φορές μάλιστα, ενάντια σε αιτιάσεις και συμπεριφορές, ανθρώπων ακόμα και μέσα από τις Φέρες.

Όπως εξήγησε, όταν πριν από 5 περίπου χρόνια, το κτίριο του Λυκείου, κρίθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους μαθητές και καθηγητές, η Δημοτική Αρχή, έπραξε ως όφειλε, μεταφέροντας τα μαθήματα σε αίθουσες του Γυμνασίου, και ενός παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Την επόμενη χρονιά, και μάλιστα με υπόδειξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε τα μαθήματα να πραγματοποιούνται στο κτίριο της ΕΑΣ, δαπανώντας 50 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες, εάν όχι ιδανικές, αν μη τι άλλο ανεκτές, ούτως ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλείς.

Παράλληλα, είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μίσθωσης ενός ακινήτου 4,5 στρεμμάτων, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ήταν το μοναδικό στην περιοχή το οποίο είχε χρήση σχολείου. Έτσι λοιπόν και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεγράφη η μίσθωση του για περισσότερα από 30 χρόνια, κόστους 130 χιλιάδων ευρώ, διαδικασία η οποία κρίθηκε καθόλα νόμιμη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο.

- Advertisement -

Το πρόβλημα επί του παρόντος είναι ότι από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και το τέλος του χρόνου, έχουν παγώσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με απόφαση της Κυβέρνησης η οποία έχει σταματήσει όλους τους πλειστηριασμούς.

Είναι λοιπόν μία νεκρή περίοδος, και ως εκ τούτου απαιτείται μία μικρή υπομονή λίγων μηνών, προκειμένου να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, επεσήμανε ο Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος κάλεσε του μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους, καθώς προς το παρών δεν μπορεί να γίνει τίποτε περισσότερο.

Νίκος Τσακιρόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οκτώ νέα κρούσματα σε Έβρο και Ροδόπη

Από 4 σε κάθε νομό – Νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο Παν/κο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης –...

Ποιος θα μας προστατέψει από τα κουνούπια;

Το κακό παράγινε – Ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, μας τρώνε τα κουνούπια – Καμιά δικαιολογία για τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

«Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…»

Ο όρκος των Αρχαίων Αθηναίων Εφήβων «Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, οὐδ’ ἐγκαταλείψω...

Η Βουλγαρία απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια

«Θα στείλουμε το μηχανοκίνητο σύνταγμα και θα γκρεμίσουμε τα Μακεδονικά ψευτοαγάλματα» - Παραποιείται η Βουλγαρική ιστορία

Ο φτωχός το θύμα

Σ' όλον τον κόσμο δυστυχώς  ο φτωχός είναι το θύμα  γιατί...

More Articles Like This