9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Χριστιανική Εκκλησία είναι σήμερα η διωκόμενη, μέσα στο Ελληνικό έδαφος – Η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο και όχι το Ισλάμ και οι μειονότητες 

sinthimata-se-ekklisia-1 sinthimata-se-ekklisiaMεταξύ των τελευταίων κειμένων στα οποία έβαλε υπογραφή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης λίγο πριν από τον ανασχηματισμό είναι και η ογκώδης έκθεση «Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, 2015».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο τεκμηρίωσης, το οποίο επιμελήθηκε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών).

Η ιδέα που είχε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής ήταν εξαιρετική απλή στη σύλληψή της: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τις κατά τόπους εισαγγελίες και φυσικά τις θρησκευτικές κοινότητες, συλλογή στοιχείων για βεβήλωση θρησκευτικών χώρων, καταγραφή, στατιστική αποτύπωση, ποσοστιαία κατανομή ανά θρήσκευμα.

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα αποτελούν τεράστια έκπληξη. Σε μια χώρα όπου η κυρίαρχη διανόηση παλεύει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι οι Ελληνες είναι ρατσιστές, ότι δεν έχουν καμία ανοχή απέναντι στις μειονότητες, ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ότι υπάρχει ισλαμοφοβία, ότι το μάθημα των θρησκευτικών τις καταπιέζει όπως διδάσκεται, αυτό που τελικά αποδεικνύεται με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών είναι άλλο:

Η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο, όχι το Ισλάμ, όχι οι μειονότητες.

Επί συνόλου 147 καταγεγραμμένων περιστατικών, τα 137 εκδηλώθηκαν εναντίων ναών της ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας, ένα εναντίον της καθολικής, τέσσερα κατά ναών του ιουδαϊσμού και πέντε κατά μνημείων του μουσουλμανισμού.

Οι διαπιστώσεις γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, αν μπει κανείς στον κόπο να μελετήσει το είδος των αδικημάτων, μα και τη γεωγραφία των αδικημάτων που τελέστηκαν εναντίον των ορθοδόξων ναών λατρείας.

Έχει χαθεί η αίσθηση του «ιερού» και του «ασύλου»:

Αντιεκκλησιαστικά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους εκκλησιών, ακραία πολιτικά συνθήματα σε τοίχους ναών, επανειλημμένη ρίψη μπογιάς στο εσωτερικό ναών, κλοπή αγίων δισκοπότηρων και καταστροφές αγίας τράπεζας, καύση εικόνων, φθορές σε σταυρούς και καντήλια, συλλήσεις τάφων, τελετές μαύρης μαγείας και σατανιστικών ομάδων στο εσωτερικό ναών, καθαιρέσεις ελληνικής και βυζαντινής σημαίας, ακόμη και άθλια συνθήματα κάτω από προτομές ιστορικών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας μας, όπως του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Σμύρνης Χρυσάνθου.

Και φυσικά κλοπές, πολλές κλοπές από ημεδαπούς και αλλοδαπούς: Καμπάνες, παγκάρια, λάδι από καντήλια, σκεύη.

Έναντι όλων αυτών των περιστατικών, καταγράφηκε ένα μόνο σύνθημα σε καθολική εκκλησία της Αθήνας με τη φράση «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος και ο προφήτης αυτού Μωαμέθ» κ.λπ. κ.λπ., μία ζωγραφισμενη σβάστικα από σκληρή ναζιστική ευρωπαϊκή οργάνωση (Combact 18) σε μνημείο ολοκαυτώματος των Εβραίων, δύο περιφερειακά επεισόδια σε τζαμιά της Θράκης και ορισμένα αντιτουρκικά συνθήματα σε τεμένη της Κω παραμονές αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Εφές.

Αυτά όλα και όλα. Σημαντική είναι και η γεωγραφία των βανδαλισμών: Στην πλειονότητά τους καταγράφονται στην Αττική και τη Μακεδονία, ανατολική και δυτική.

Εξίσου σημαντικοί οι αριθμοί για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διαθέτει κοντά 10.000 ναούς στην επικράτεια, 9.792 για την ακρίβεια χωρίς εξωκλήσσια και παρεκλήσια, ιδού πού βασίζεται το «επικρατούσα».

Πέραν των τζαμιών, στη Θράκη υπάρχουν και 62 τεμένη σε όλη τη χώρα που έχουν ανακηρυχθεί μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αναστηλώνονται με χρήματα της Ε.Ε. στην πλειονότητά τους. Και, φυσικά, δεκάδες ευκτήριοι οίκοι.

Το ερώτημα λοιπόν, μετά την παράθεση αυτών των εντυπωσιακά αποκαλυπτικών στοιχείων, είναι ένα:

Πού βασίζεται η προπαγάνδα των εν Αθήναις «δικαιωματάκηδων» ότι καταπιέζονται οι μειονότητες, τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν την Εκκλησία διωκόμενη, και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος;

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς μερικούς να χύνουν τόνους μελάνι κατά της Ελλάδος στην πρώτη γουρουνοκεφαλή που πετιέται έξω από μουσουλμανικό κοιμητήριο, αλλά να χάνουν τη λαλιά τους όταν σκίζονται σημαίες, λούζονται με μπογιές αγάλματα εκκλησιαστικών – εθνικών ηρώων και κλέβονται αγία δισκοπότηρα; Ε;

Μανώλης Κοττάκης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μήνυμα στους φοιτητές του Δημοκριτείου

Απευθύνει ο Πρύτανης του Παν/μιου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία...

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Έχοντας υπόψη :   Τις διατάξεις του άρθρου...

28η Οκτωβρίου 1940: Ένα Έπος αλλά και μία πραγματικότητα

Από το 1935 είχε αρχίσει ο Ιωάννης Μεταξάς να ετοιμάζει τον Ελληνικό Στρατό – Η δημιουργία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε...

Γιατί έβαλαν στο «πορτοκαλί» την Σαμοθράκη;

Είναι άδικο το νησί να στιγματίζεται, ενώ δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού και να πηγαίνει στο επίπεδο 3

Toσχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ» για την φύλαξη των συνόρων του Έβρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 7,4 εκατ. ευρώ για την θωράκιση της παραμεθορίου περιοχής – Ποια είναι τα έξι (6) σημεία του σχεδίου...

More Articles Like This