9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Η προετοιμασία της Τουρκίας για αναμέτρηση με την Ελλάδα, είναι πυρετώδης – Η χώρα χρειάζεται θωράκιση πνευματική, ιδεολογική, πολιτική και αμυντική

arma-maxis-elliniki-simaia

Η Τουρκία ετοιμάζεται να προβεί σε δυναμική διεκδίκηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δεν πίστευε και δεν πιστεύει ούτε σε διεθνές δίκαιο ούτε σε υπογραφές που βάζει σε συμφωνίες ούτε σε αξίες, αρχές και λόγους τιμής – απλούστατα επειδή, αν είχε κάτι από τα παραπάνω, δεν θα υφίστατο τουρκικό κράτος. Η ύπαρξη αυτού του δολοφονικού μηχανισμού καταπίεσης λαών, εθνοτήτων και θρησκευτικών μειονοτήτων στηρίζεται ακριβώς εκεί: στην ανυπαρξία αρχών και τη λατρεία της επιβολής της ισχύος.

Τώρα, που το καθεστώς Ερντογάν νιώθει απελευθερωμένο από όλα τα προσχήματα και τις ψευδημοκρατικές προφάσεις, εκδηλώνει έντονα και με ταχείς ρυθμούς τη φύση του. Έχει πετάξει την πειθώ στον κάλαθο των απορριμμάτων. Επιβάλλεται με την ισχύ, αδιαφορώντας για τη γνώμη των άλλων και τις δεσμεύσεις έναντι τρίτων χωρών και κρατικών συνασπισμών.

- Advertisement -

Φυλακίζει δημοσιογράφους, απολύει δημοσίους υπαλλήλους, διακηρύσσει ανοιχτά την πρόθεσή του να εισβάλει στο Ιράκ, στη Συρία, αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας και εισάγει στις διακρατικές σχέσεις με τη χώρα μας τον καινοφανή όρο «σύνορα της καρδιάς»!

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η προετοιμασία της Τουρκίας για την επερχόμενη αναμέτρηση είναι πυρετώδης. Η προπαγανδιστική μηχανή της ήδη προβάλλει σίριαλ, η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σ’ αυτό δαιμονοποιούνται οι Έλληνες ως «σφαγείς» και έτσι προλειαίνει το έδαφος για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Ταυτόχρονα, σε επίπεδο στρατιωτικών εξοπλισμών, η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Όπως έγραψε η «δημοκρατία» σε άρθρο για τα νέα υπερηχητικά stealth αεροσκάφη F-35, η Τουρκία ετοιμάζεται να προσθέσει 100 στο οπλοστάσιό της!

Είναι προφανές ότι αυτά δεν τα προορίζει για περιπολίες: ο σκοπός τους είναι καθαρά η εξυπηρέτηση ενός ευρύτερου σχεδιασμού εδαφικής επέκτασης – και σε βάρος της Ελλάδας, ασφαλώς.

Η πατρίδα μας χρειάζεται επειγόντως θωράκιση – πνευματική, ιδεολογική, πολιτική και αμυντική. Ενώ πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μια χώρα, η γεωγραφία παραμένει αμετάβλητη. Η γειτονιά μας είναι επικίνδυνη, με υψηλότατο δείκτη εγκληματικότητας. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι έρχεται.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησιά που… απειλούνται δεν αποστρατικοποιούνται

Τι έλεγε το 1936 ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών για Λήμνο και Σαμοθράκη – Η Τουρκία δεν μετείχε...

Οκτώ νέα κρούσματα σε Έβρο και Ροδόπη

Από 4 σε κάθε νομό – Νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο Παν/κο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Ας προσέξουμε περισσότερο

Ποιος θα μας προστατέψει από τα κουνούπια;

Το κακό παράγινε – Ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, μας τρώνε τα κουνούπια – Καμιά δικαιολογία για τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

«Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…»

Ο όρκος των Αρχαίων Αθηναίων Εφήβων «Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, οὐδ’ ἐγκαταλείψω...

Η Βουλγαρία απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια

«Θα στείλουμε το μηχανοκίνητο σύνταγμα και θα γκρεμίσουμε τα Μακεδονικά ψευτοαγάλματα» - Παραποιείται η Βουλγαρική ιστορία

More Articles Like This