9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ;

Τον Σπύρο Άγκνιου τον υποχρέωσαν να παραιτηθεί για φορολογικές παραβάσεις μόλις 5.000 Δολλαρίων – Γιατί ο Πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ορκωμοσία του – Οι στημένες εξεγέρσεις της νεολαίας  

trump-ntonalnt-niki-5

Κατά τη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ κρατήθηκαν τα προσχήματα, και αντηλλάγησαν φιλόφρονες προσφωνήσεις μεταξύ τους, όπως κάνουν οι αθλητές στους αγώνες, ασχέτως αν ο καθένας εύχεται να σπάσει ο άλλος το πόδι του. Και βέβαια, δημοσίως ουδεμία αναφορά έγινε για την περίπτωση του ελληνικού χρέους.

Προφανώς και θα συζητηθεί το θέμα κατ’ ιδίαν, αλλά ήδη από γερμανικής πλευράς έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι παραμένουν στα αυτά. Και δεν έχουν κανένα λόγο να υποκύψουν σε πιέσεις του απερχόμενου προέδρου, την στιγμή που δεν το έπραξαν όταν ο Ομπάμα διατηρούσε την ισχύ του και διαφαινόταν πως η Χίλαρυ Κλίντον θα αποτελούσε την συνέχειά του.

- Advertisement -

Αλλά, και γιατί να δεχθούν απομείωση του χρέους οι Ευρωπαίοι, και ιδίως οι Γερμανοί με προεξάρχουσα την φιλοσοφία της λιτότητας, όταν οι ΗΠΑ του Ομπάμα δεν έχουν κάνει το παραμικρό, πέρα από συστάσεις, για να βοηθήσουν την Ελλάδα; Έγραψα εχθές, ότι το ΔΝΤ είναι δικό τους. Προς τα εκεί γιατί δεν απευθύνθηκαν συστάσεις, προκειμένου να καθοριστεί σωστή πολιτική έναντι της Ελλάδας, με δεδομένη την αναγνώριση του ΔΝΤ ότι έσφαλλε;

Είναι πράγματι γνωστό, ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να διαγράψει χρέος, έχοντας καταστατική υποχρέωση προς τούτο. Ούτε θα ζητούσα από τις ΗΠΑ να μας δώσουν βοήθεια 2,4 δισ. ευρώ, όσα τους αναλογούν από τη συμμετοχή τους στο ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ. Αλλά, πού είναι οι συστάσεις -πιέσεις, θα έλεγα- προς αμερικανικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα; Προ καιρού είχε γραφεί στην voria.gr., ότι ούτε σε περίπτερο δεν επένδυσαν. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους Ευρωπαίους επενδυτές, αλλ’ αυτοί τουλάχιστον δεν παριστάνουν τον φίλο.

Είναι σαφές επομένως, τα ευρωπαϊκά προβλήματα καλούνται να τα λύσουν μόνον οι Ευρωπαίοι, και αυτό θα γίνει πιο επιτακτικό με την ενδεχόμενη ορκωμοσία του Τραμπ (γράφω ενδεχόμενη, επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέχρι τον Ιανουάριο). Με δεδομένη την διακηρυχθείσα θέση του Τραμπ, ότι θα περιορίσει το άπλωμα των ΗΠΑ στην υφήλιο, η Ευρώπη αποκτά άλλο ρόλο. Το επισήμανε η Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις με τον Ομπάμα, όταν είπε πως πρέπει και η Ευρώπη να επωμισθεί μεγαλύτερο βάρος από το φορτίο που σηκώνουν σχεδόν αποκλειστικά οι ΗΠΑ, όσον αφορά την Άμυνα.

Είναι σημαντικό που ακούγεται αυτό δημοσίως, με τους Αμερικανούς να πιέζουν συνεχώς για αύξηση των αμυντικών δαπανών των Ευρωπαίων, με τον Ομπάμα δε να κάνει στην Αθήνα αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αναλογικώς με το ΑΕΠ της. Προηγήθηκε της Μέρκελ ο Γιούνκερ, ο οποίος έκανε λόγο για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, παίρνοντας αφορμή από θέση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από πολλές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.

Η πολιτική του Τραμπ, αν και όταν εφαρμοστεί συμφώνως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες, και αν ο Σόρος με τις ΜΚΟ του, που οργανώνουν συνεχώς διαδηλώσεις εναντίον του, με πρόσχημα την αντιμεταναστευτική πολιτική του νεοεκλεγέντος προέδρου του επιτρέψουν να ορκιστεί (αν δεν του βρουν φορολογικές παραβάσεις – τον Άγκνιου τον υποχρέωσαν να παραιτηθεί επειδή δεν εμφανίσθηκαν έσοδα 5.000 δολαρίων) και δώσει βάρος στην εσωτερική πολιτική, τότε η Γερμανία γίνεται αφεντικό, άνευ αντιπάλου, στην Ευρώπη.

Υ.Γ. Δεν είμαι φυσικά μόνον εγώ που έχω επιφυλάξεις σχετικά με το αν θα ορκιστεί ο Τραμπ. Τα ρωσικά ΜΜΕ, φιλοξένησαν τις εκτιμήσεις του Σέρβου πολιτικού αναλυτή Μάρκο Γκάσιτς, που είπε στο Russian Today:  «Οι σφοδρές αντιρρήσεις της παγκόσμιας ελίτ για τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ντ. Τραμπ είναι ίσως διαφορετικές από ό, τι λένε οι διαδηλωτές. Πρόκειται για μια εκλογή την οποία αντιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η εξουσία και το χρήμα και όμως έχασαν».

Αποκαλύπτει δε πως οι Ρώσοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι ο Ντ. Τραμπ ίσως αναγκαστεί να υποχωρήσει, έστω εν μέρει, αλλιώς οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις λόγω των στημένων εξεγέρσεων που τα κέντρα εξουσίας βάζουν τη νεολαία να κάνει. Αυτός είναι και ο λόγος, γράφει η Russian Today, που ζήτησε (ενν. ο Πούτιν) να συναντήσει τον Ντ. Τραμπ μετά την ορκωμοσία του και όχι πριν.

 

Μακεδών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Όχι στην υπονόμευση του ακριτικού Έβρου

Η αντίδραση όλων των Εβριτών αποτελεί ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καθήκον Το σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο προωθεί ο Μηταράκης, για την δημιουργία...

More Articles Like This