9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

ΑΓΩΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ

“Η Τoυρκία κινδυνεύει με Εθνικό ακρωτηριασμό” “… Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι”

sinthiki-ton-sevron ellada-2-ipeiron-kai-5-thalasson-sinthiki-sevron-1 ellada-2-ipeiron-kai-5-thalasson Υπάρχει κίνδυνος στην Τουρκία να επιβληθεί νέα Συνθήκη των Σεβρών και συνεπώς να «ακρωτηριαστεί η τουρκική επικράτεια» παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι η ασφάλεια της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας.  «Απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας.

Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας καλώ σε εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων: PKK, ISIS, FETO. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις εργασίες αυτών των οργανώσεων πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας».

- Advertisement -

Παράλληλα, σε μια ιστορική αναδρομή στο 1920-1923 ανέφερε πως «η Τουρκία κατάφερε και έκανε κουρέλια τη Συνθήκη των Σεβρών, αλλά σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τόσο σημαντικά όσο και κατά την περίοδο της Ανεξαρτησίας μας».

Πληροφορίες για τρομοκρατικές οργανώσεις ζητά ο Ταγίπ Ερντογάν από κάθε Τούρκο πολίτη προκειμένου ο καθένας να συνδράμει στο έργο των τουρκικών αρχών.

Να σημειώσούμε ότι επαναφορά της Συνθήκης των Σεβρών ζήτησε για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και σε κυβερνητικό επίπεδο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, σε περίπτωση που ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιμείνει να ζητά την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Ποια ήταν η Συνθήκη των Σεβρών

Στις 28 Ιουλίου του 1920 σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη οθωμανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ.

Κατά τη συνεδρίαση του ανώτατου συμμαχικού συμβουλίου στις 22 Απριλίου 1919, οι Αγγλογάλλοι και οι Αμερικανοί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Ιταλού εκπροσώπου, δίνουν στην Ελλάδα την άδεια να καταλάβει την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης με αποστολή -επισήμως- την τήρηση της τάξης και στην προστασία των χριστιανικών πληθυσμών, μέχρι να επιτευχθεί η σύναψη της τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Η επιχείρηση για τη στρατιωτική κατάληψη της Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί, στις 2 Μαΐου 1919. Κατά την αποβίβαση τους οι ελληνικές δυνάμεις γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό από τους Έλληνες κατοίκους, αλλά δέχονται επίθεση από ομάδες Τούρκων ενόπλων και απαντούν.

Κατά τις συγκρούσεις χάνουν τη ζωή τους 2 Έλληνες και 5 Τούρκοι στρατιώτες.

Η Ελλάδα, κατοχύρωνε επισήμως την Δυτική Θράκη ενσωμάτωνε την Ανατολική, μέχρι περίπου την Κωνσταντινούπολη.

Έπαιρνε τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και επισημοποιούσε την παρουσία της στην περιοχή της Σμύρνης και στην ενδοχώρα της.

Χριστίνα Φλάσκου

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Όμως ο βάρβαρος Ερντογάν, νόμιζε πως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Και άρχισε να αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης, κάνοντας λόγο για τα “σύνορα της καρδιά του”.

Τώρα που δέχεται συνεχόμενες ήττες σε όλα τα μέτωπα (βλέπε Συρία, Κιρκούκ κ.λπ.) που θέλησε να ανακατωθεί, γεύεται και την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας που έχει άδηλο μέλλον.

Αρχίζει λοιπόν να αντιλαμβάνεται ότι τυχόν αμφισβήτηση-κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης (της τόσο ευνοϊκής γα την Τουρκία) αναβιώνει η Συνθήκη των Σεβρών.

Αγωνιά τώρα ο κ. Ερντογάν καθώς ακούει τα “βήματα των Ερινύων, να ανεβαίνουν τα σκαλιά”.

Όσο για εμάς, παρά τους ηγέτες προδότες, έρχονται στο μυαλό μας οι στίχοι:

“Σώπασε κυρά Δέσποινα 

και μην πολυδακρύζεις

πάλι με χρόνους με καιρούς, 

πάλι δικά μας θα ‘ναι”.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This