9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΑΠΟΧΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΜ-Θ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όχι στα μπλόκα και αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αν. Μακεδονίας-Θράκης – Αναζητούν άλλους τρόπους αντίδρασης – Αθέμιτος ανταγωνισμός από τους Ευρωπαίους Αγρότες   

 

Να μην γίνουν κινητοποιήσεις, έτσι, όπως τις έχουμε συνηθίσει, όλα αυτά τα χρόνια, με μπλόκα και αποκλεισμούς δρόμων. έχουν αποφασίσει, οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πριν από λίγες ημέρες στην Ξάνθη, όπου υπήρξε μια ακόμη συνάντηση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν, στο πλαίσιο κοινής τους πορείας για την διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν τον κλάδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τοπείρου, κ. Κ. Δαλάτσης, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους, αντιλαμβανόμενοι τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

«Η απόφαση μας να μην προβούμε σε κινητοποιήσεις, δηλαδή τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους, δεν σημαίνει, ότι θα παραμείνουμε άπραγοι. Απλώς, έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Θα δούμε, βέβαια, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα πορευτούμε ανάλογα. Εξάλλου, είδαμε τι αποτέλεσμα είχαν οι τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις στη χώρα.

Ελάχιστα ήταν τα πράγματα που πήραμε από τον πρωθυπουργό.

Θεωρώ, πως γενικότερα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη χώρα θα είναι περιορισμένες. Είναι καιρός να αλλάξουμε τρόπους και συνήθειες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής.

Στις τάξεις των αγροτών υπάρχουν πολλοί νέοι αγρότες,  που σκέφτονται με πιο σύγχρονο τρόπο, έχουν άλλα μυαλά και θέλουν να δοκιμάσουν νέους τρόπους στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον του κλάδου…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο κ. Κ. Δαλάτσης.

Όσον αφορά, τώρα, τους νέους αυτούς τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων τους, ο τελευταίος αναφέρει, πως, σε πρώτη φάση,   θα   ζητηθούν συναντήσεις του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, όχι μόνον με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπάρξει καλύτερη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς, που αφορά τους επαγγελματίες του κλάδου.

Παράλληλα, θα γίνει επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους με σημείο αναφοράς την διαφορετική φορολογία που επιβαρύνει τους πρώτους.

Ενώ, προγραμματίζονται ακόμη και συναντήσεις με Ευρωπαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για την καλύτερη αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

 

Ντιάνα Τσερβονίδου

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This