9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Αυτός ο “θίασος” πρέπει να φύγει

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η οικονομία

 

Τι είναι τελικά καλύτερο; Να επιταχυνθούν οι εκλογές ώστε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα αρχύτερα ή να παραμείνει στην εξουσία ώστε να λάβει αυτός τα εναπομένοντα μέτρα, να επωμισθεί εξ ολοκλήρου το πολιτικό κόστος και να απαλλαγούμε οριστικώς από την Αριστερά;

- Advertisement -

Όσο και αν κάποιοι προκρίνουν την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για κάποιο διάστημα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίλημμα.

Διότι κάθε περαιτέρω ημέρα με αυτήν την Κυβέρνηση, σημαίνει πρόσθετη ζημιά για τον τόπο.

Απόδειξη είναι αυτό που συνέβη με την μονομερή εξαγγελία του βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, η οποία προκάλεσε μία άνευ λόγου κρίση με τους δανειστές, πήγε πίσω την β’ αξιολόγηση και εξανέμισε την οποία πρόοδο είχε επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Αυτό που λίγοι συνειδητοποιούν είναι ότι η χώρα μας δεν κυβερνάται από μία σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση, αλλά από έναν θίασο πού παριστάνει ότι κυβερνά.

Μάλιστα οι περισσότεροι υπουργοί είναι ακατάλληλοι για τον ρόλο πού υποδύονται. Όσο και αν αυτό ακούγεται σκληρό, είναι απολύτως ακριβές. Αναλογισθείτε μόνον πόση ζημιά επήλθε στην οικονομία από τους θεατρινισμούς και τα καμώματα του πρώτου υπουργού Οικονομικών, τον όποιο είχε επιλέξει για το αξίωμα αυτό ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα λοιπόν, επειδή έχει υπάρξει το προηγούμενο Βαρουφάκη, φθάσαμε στο σημείο να θεωρούνται σοβαροί κάποιοι υπουργοί που υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν τον γέλωτα.

Το τί ακούγεται κατά καιρούς από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου -που σημειωτέον συνέρχεται σπανιώτατα- δεν περιγράφεται.

Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα του πως λειτουργεί η οικονομία, πως δημιουργούνται εισόδημα, πλούτος και  θέσεις εργασίας, ούτε βεβαίως του πως διοικείται ένα υπουργείο.

Για κατάσταση αυτή ευθύνεται στο ακέραιο ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν φαίνεται να παρακολουθεί και να αξιολογεί τους υπουργούς του.

Άραγε ακούσατε ποτέ να συνέρχεται κάποια κυβερνητική επιτροπή, στην οποία να τίθενται στόχοι και χρονοδιαγράμματα για το έργο που πρέπει να επιτελέσει κάθε υπουργείο;

Αντίθετα, αυτό πού βλέπουμε είναι τον Πρωθυπουργό να λαμβάνει και να ανακοινώνει αποφάσεις τις όποιες φέρεται να αγνοούν ακόμη και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί.

Μόλις ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από την Κούβα, κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τις τηλεοπτικές κάμερες και εξήγγειλε το βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ούτε Υπουργικό Συμβούλιο είχε προηγηθεί, ούτε Κυβερνητική Επιτροπή.

Η απόφαση ελήφθη αυθαίρετα, παρ’ ότι παρέκαμπτε τον ψηφισθέντα από την Βουλή Προϋπολογισμό του 2017 και πυροδοτούσε μία επικίνδυνη και ανώφελη σύγκρουση με τους δανειστές.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Κυβέρνησης επί ημερών Τσίπρα.

Όταν λοιπόν ή χώρα διοικείται από έναν θίασο πού υποδύεται ότι κυβερνά, κάθε ημέρα περαιτέρω παραμονής του στην εξουσία επιφυλάσσει χειρότερη καταστροφή.

Και πρέπει να φύγει το ταχύτερο..

 

Ζ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Να διεκδικήσουμε για την Αλεξ/πολη μια σχολή ξεναγών

Θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Τουρισμού σε ολόκληρη την Θράκη - Και Σχολή Τουρισμού...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης

Τα θέματα θα εγκριθούν διά περιφοράς, λόγω κορωνοϊού  Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου...

Στην Κομοτηνή η Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αφιχθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 Στην Κομοτηνή αναμένεται...

Χάσαμε την πίστη στον… εαυτό μας!!!

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς οράματα, ενώ η Τουρκία προχωρεί ανεμπόδιστη σε όλα τα μέτωπα - Οι επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο, δεν μας...

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Εβρίτες

Για την πανστρατιά που σχημάτισαν στα σύνορα του Έβρου – Η υβριδική επίθεση της Άγκυρας, συνεχίζεται  

More Articles Like This