9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Γιατί αυτή η διάκριση γίνεται στην Θράκη μας;

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν βλέπει τηλεόραση – Όμως τα δορυφορικά συστήματα ο κ. Τσίπρας τα προσέφερε αποκλειστικά στους Μουσουλμάνους της Θράκης – Ζητείται Ηγέτης με Αρετή και Τόλμη

Η Θράκη αποτελεί γεωγραφικό στρατηγικό σημείο, ενώνει δύο ηπείρους Ευρώπη και Ασία.

Είναι γεωπολιτικός κόμβος συγκοινωνιών και εμπορίου από αρχαιοτάτων χρόνων στο δρόμο του “μεταξιού”. Είναι τόσο σημαντική η θέση της όσο δεν την εξετίμησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις.

- Advertisement -

Είναι πύλη της Ευρώπης και σύνορα της Ευρώπης. Γέφυρα θρησκειών και πολιτισμών.

Η Θράκη έχει όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες προς την ευρύτερη βαλκανική περιοχή.

Αλλά οι κυβερνήτες βρίσκονται σε λήθαργο, ούτε ηθικά τους συμπαρίστανται. Υπάρχει κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες; Η Θράκη είναι στις προσδοκίες των εξ ανατολών και βορρά γειτόνων.

Την 25η Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός αρχίζει την πρώτη του περιοδεία από την Θράκη. Μετά την Αλεξανδρούπολη υποσχόμενος την αναβάθμιση του λιμανιού, κατευθυνόμενος προς Κομοτηνή επισκέπτονται το μουσουλμανικό χωριό Φιλύρα.

Η ομιλία του προκαλεί τρομερή αίσθηση.

Δυστυχώς είναι ο πρώτος που κάνει διαχωρισμό Χριστιανών και Μουσουλμάνων, γίνεται κοινωνός της είδησης μετά την υπογραφή του υπουργού Παππά “ψηφιακής πολιτικής”.

Το 1/3 της γεωγραφικής εκτάσεως βορείων περιοχών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης είναι αποκλεισμένα από το ψηφιακό σήμα δορυφορικής πρόσβασης στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια.

Ο κ. Τσίπρας υπερτιμά τους 120.000 μουσουλμάνους (δηλ. όλους των ορεινών και μη περιοχών) τους υπόσχεται επιχορήγηση 3.72 εκατομ. Για όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (εγκατάσταση δορυφορικό πιάτο). Πολύ καθυστερημένα έφθασε για τα δορυφορικά πιάτα και το τελευταίο χαμόσπιτο τα έχει στραμμένα προς Τουρκία, όταν στην Αθήνα ήταν ακόμη άγνωστα.

Γιατί έκανε αυτό τον διαχωρισμό; γιατί αφήνει τους χριστιανούς ακάλυπτους;

Τι έχει στο μυαλό του ή τι υποσχέθηκε για ψηφοθηρία, τόση υποτέλεια και τόσο ραγιαδισμό στον Ερντογάν που εποφθαλμιά την Θράκη! Γιαιτί αυτή η διάκριση κ. Πρωθυπουργέ;

Η Περιφέρεια είχε ξεκινήσει την διαδικασία με δέσμευση 600.000 ευρώ, έτοιμη στην δημοπράτηση αλλά τον Φεβρουάριο 2015 αναλαμβάνει η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝ.ΕΛ. με έγγραφο της η Εθνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών σταματά την αρμοδιότητα αυτή από την Περιφέρεια.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τους αρμοδίους και τα ποικίλα προβλήματα, χωρίς απάντηση.

Κατόπιν έγινε σύσκεψη “κεκλεισμένων των θυρών” η αιτία άγνωστη, παρ’ όλα αυτά είναι ένα μελανό σημείο σε όλο αυτό το γεγονός που έλαβε χώρα στη Θράκη α) Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε δεσμεύσεις β) διαχώρησε την Θράκη από την Ανατ. Μακεδονία αντίκειται στο όραμα της Περιφέρειας του ενιαίου συνόλου Αναπλ. Μακεδονίας-Θράκης. Γιατί;

Ο απόηχος της πρώτης επίσκεψης μετά την εκλογή του στην Θράκη, την αποκάλεσαν “επίσκεψη στρατηγική αλλά όχι ουσιαστική”.

Προτίμησε να επισκεφθεί ένα μουσουλμανικό σχολείο και δεν πήγε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή (το οποίον αυτή τη στιγμή έχει την προεδρεία όλων των Πανεπιστημίων της χώρας) παρ’ όλο που προσεκλήθη από τον Πρύτανη και διά επιστολής.

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας με προσφορά και συνεργασία με τους πολίτες και την πολιτεία και με πολλές ερευνητικές επιτυχίες φοιτητικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης λέει “η αγορά διαλύεται  και οι επιχειρήσεις κλείνουν”, “η Θράκη συνθλίβεται ανάμεσα στην Βουλγαρία και Τουρκία με έξαρση του παρεμπορίου” και οι Θρακιώτες αναστενάζουν.

Οι Αστυνομικά δεν επαρκούν στα τελωνεία Κήπων Έβρου και Νυμφαίας Ροδόπης, ούτε στο εσωτερικό.

Εισέρχονται κατ’ έτος ένα εκατομμύριο τουρίστες χωρίς να πληρώνουν τελωνειακή είσοδο στην Ελλάδα, σε αντίθεση η Βουλγαρία εισπράττει το αντίτιμο.

Αυτό θα είναι ένα εισόδημα στο Κράτος και θα βάλουν σταθμό διοδίων σε χωριό μεταξύ Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή, μετά μιλούν για ανάπτυξη!

Η στρατηγική της Άγκυρας στηρίζεται στην στρατήγηση των ιδεολογικών μηχανισμών που σπείρει στην Ελληνική Θράκη και σε όλη την Ελλάδα, με τις απαιτήσεις της “ο εχθρός εκτός των τειχών” και η αντίκρουση της Τουρκικής στρατηγικής από το επίσημο Κράτος, μηδενική.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ασφυκτιούν από προσφυγές και μετανάστες (κι έγιναν το 1.800 εκατομ. Σύριοι Χριστιανοί;) με καθημερινά επεισόδια που τρομοκρατούν τους κατοίκους, ίσως συνθηματικά για να πάρουν τον δρόμο της φυγής και να γίνει η κατάληψη χωρίς πόλεμο.

Τα φλέγοντα θέματα δαμάζουν την Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός με άλλα υπουργικά στελέχη στην Κούβα ταξιδεύει τετραήμερο, ο μοναδικός εκπρόσωπος Κράτους τιμητικά για τον Φιντέλ Κάστρο. Ερχόμενος αναχωρεί για το Αμπού Ντάμπι εκεί συνάντησε τον Ερντογάν.

Οι συζητήσεις μένουν στο περιθώριο και ο Σουλτάνος ενθαρρύνεται και απαιτεί, απαιτεί, απαιτεί ότι σκεφθεί.

Ζούμε στιγμές ιστορικής εποχής. Είμαστε υπό επιτροπεία από τους δανειστάς.

Υποθηκεύεται η περιουσία του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού λαού για πολλά χρόνια και για πολλές γενεές.

Έχουμε κρίση πολιτική, διοικητική. Είμαστε στην τεράστια πνευματική ηθική πολιτιστική παρακμή. Οι πολιτικοί δεν μας εκφράζουν το Λαό.

Θέλουμε ηγέτη “με αρετή και τόλμη” έτοιμο για όλα και για την Ελλάδα και όχι εξαρτώμενο ή κατευθυνόμενο.

Κυβερνήτη που θα σέβεται τα Ιερά και Όσια, θα τηρεί και θα εφαρμόζει τους νόμους του Κράτους με πειθαρχία.

Να βγάζει την ταλαιπωρημένη δυσφημισμένη Ελλάδα μας από το τέλμα της φθοράς στο δρόμο της Αρετής και της προόδου.

Συνέλληνες ας συμπροσευχηθούμε στην Στρατηγό Παναγία Μητέρα μας με την Αναγέννηση του Χριστού μας, να έλθει και η Αναγέννηση της Ελλάδος μας.

“Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά Θεώ εστίν”.

 

Αιμιλία Λαδοπούλου

Επίτιμος Πρόεδρος Κομοτηναίων Αθήνας

Αντ/δρος Εθν. Ένωσ. Βορ. Ελλήνων (Θρακών,

Μακεδόνων-Ηπειρωτών) κ.ά.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This