9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΜΒΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

Θα ανακουφίσει την κυκλοφορία των οχημάτων – Προσοχή στο πεζοδρόμιο που χωρά μόνον ένα… ποδάρι

peridereiakos-pezodromio-spiti-1 peridereiakos-pezodromio-spitiperifereiakos_pezodromio_spiti_2

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 ο κόμβος σύνδεσης του μικρού Περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης με τον οδικό άξονα Αλεξ/πολης-Χηλής.

Η τελετή θα γίνει στη 1 το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.

Η κατασκευή του μικρού Περιφερειακού είναι ένα σημαντικό έργο, που αναμένεται να ανακουφίσει την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς δεν θα χρειάζεται να διασχίσουν τις κεντρικές οδούς, όσοι χρειάζεται να κατευθυνθούν προς τις Βορειοανατολικές περιοχές της πόλεως.

Σημειώνουμε ότι το έργο κατασκευής του κόμβου, όσο και οι εργασίες για την τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών πραγματοποιήθηκε σε πραγματικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στην ροή των οχημάτων.

Εκείνο όμως που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι το εξαιρετικά στενό (ή μάλλον ανύπαρκτο) πεζοδρόμιο που υπάρχει στην μία πλευρά του κόμβου (βλέπε φώτο) όπου χωρά επάνω του, μόνον …ένα ποδάρι.

Το άλλο πρέπει να πατήσει στο οδόστρωμα και εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το σημείο αποτελεί παγίδα θανάτου για τους πεζούς.

Η μορφή που πήρε η στένωση του πεζοδρόμιου, δεν οφείλεται σε κακό σχεδιασμό του κόμβου, αλλά στην υφιστάμενη κατάσταση των πραγμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, επάνω στην γωνία σύνδεσης του Περιφερειακού υπάρχει κατοικία και μάλιστα νεόδμητη, που περιέργως πως στήθηκε κυριολεκτικά επάνω στο κατάστρωμα της οδού Αλεξ/πολης-Ν. Χηλής.

Το αποτέλεσμα της κακής χωροθέτησης αυτής της οικοδομής, το βλέπουμε σήμερα.

Το πεζοδρόμιο, όπως προαναφέραμε, είναι για ένα (1) μόνο ποδάρι. Η μόνη λύση που μπορεί να εφαρμοσθεί είναι το γκρέμισμα του φράχτη της αυλής του κτιρίου, που πρέπει να λάβει καμπύλη γραμμή, ώστε να γίνει δυνατή η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου.

Το κόστος βέβαια θα το αναλάβει ο Δήμος Αλεξ/πολης, ενώ και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, θα δεχθούν νομίζουμε, χωρίς αποζημίωση, τον περιορισμό του εμβαδού στην γωνία της αυλής τους.

Πρόκειται για ρύθμιση αναγκαία, για δημόσια ωφέλεια, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και συνακολουθούν αγωγές αποζημιώσεων κατά του Δήμου.

 

Σ. Κ.

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψετην εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This