9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Εταιρεία Λαϊκής Βάσης για εξόρυξη ζεόλιθου

Την δημιουργία  της ζητούν οι κάτοικοι των Πετρωτών – Παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής “αντί πινακίου φακής” – Πάνω από χίλιοι (1.000) μετανάστες στην Γερμανία θέλουν να συμμετάσχουν στην Εταιρεία

zeolithos-eksoriksi-1 zeolithos-eksoriksiΑνοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθύνουν κάτοικοι των Πετρωτών για το θέμα της εξόρυξης του Ζεολίθου.

***

Μετά και την τελευταία απόφαση [21.11.2016] της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση από την εταιρεία  ΟΛΥΜΠΟΣ λατομικής έκτασης εξόρυξης Ζεολίθου στα Πετρωτά -Εβρου [τοποθεσία κόκκαλο].

Σας γνωρίζουμε:

Όλοι εμείς οι καταγόμενοι από την περιοχή Πετρωτών με τα πλούσια κοιτάσματα Ζεολίθου και τα ονομαστά Λατομεία πέτρας που για 2,5 αιώνες λειτούργησαν αδιάκοπα οι πρόγονοί μας.

Αποφασίσαμε:

Να καταγγείλουμε δημόσια, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε στις ανακολουθίες και στις αντιφάσεις των Δημοσίων φορέων που για περισσότερα από 10 χρόνια αποδεικνύουν έμπρακτα την αδυναμία τους να αξιοποιήσουν προς όφελος του Δημοσίου και της περιοχής τα πλούσια κοιτάσματα Ζεολίθου στα Πετρωτά.

Να κινηθούμε Δικαστικά για να αποτρέψουμε κάθε παραχώρηση κοιτάσματος Ζεολίθου που με αμφίβολες μισθώσεις ή αναθέσεις παραδίδουν τον ορυκτό πλούτο της περιοχής μας, αντί πινακίου φακής, σε επενδυτές που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι, όχι, η επεξεργασία και αξιοποίηση του ορυκτού στον τόπο της εξόρυξης αλλά τη μεταφορά του σε άλλα κέντρα παραγωγής.  Η τελευταία απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακριβώς αυτόν τον στόχο υπηρετεί.

Να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για το αυτονόητο. Η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση του Ζεολίθου να γίνεται στον τόπο της εξόρυξης για την ανάπτυξη της περιοχής και το πραγματικό συμφέρον του Δημοσίου.

Να συστήσουμε Α.Ε. με κεφάλαια των συμπατριωτών μας η οποία θα διεκδικήσει την ανάληψη της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του ορυκτού στον τόπο της εξόρυξης. Σημειώνουμε ότι μόνο στη Γερμανία εργάζονται περισσότεροι από 1000 συμπατριώτες μας που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην Εταιρεία.

Με την πίστη ότι είναι μαζί μας η ιστορία, η γεωγραφία και η οικολογία και ότι η αγωνία μας εκφράζει την αγωνία και την κραυγή της ίδιας της τοπικής κοινωνίας αναμένουμε.

1. Κίνηση  Πολιτών  Πετρωτών. Πετρωτά

2. Προσωρινή Διοίκηση της υπό σύσταση εταιρείας

Σισμανίδης Βασίλειος, bsismanidis@yahoo.com

Η Ανοικτή Επιστολή κοινοποιείται και προς:

1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

2. Βουλευτές του Εβρου.

3. Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Αν.Μακεδονίας – Θράκης.

4. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Εβρου.

5. Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων  Έβρου.

6. ΜΜΕ Νομού Έβρου

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This