9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ;

Το ξορκίσαμε φέτος το Πνεύμα των Χριστουγέννων – Στο “σκοτάδι” η πόλη χωρίς εορταστικό διάκοσμο, θαρρείς και είμαστε πόλη της Τουρκικής Ανατολίας – Κάποτε στολίζαμε ακόμη και τον φάρο  

xristougenniatikoi-aggeloi xristougenniatikos-aggelos-1 feres-1 feres-2 feres xanthi-1 xanthi-2 xanthi-3 xanthi-4 xanthi-5 xanthi

Τέσσερις (4) ημέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και η Πρωτεύουσα του Έβρου παραμένει “σκοτεινή” χωρίς τον παραμικρό Χριστουγεννιάτικο εορταστικό διάκοσμο.

Εκτός εάν θεωρούνται ως διάκοσμος τα …χαρτονένια “Φαντάσματα” δηλ. οι λευκές φιγούρες Αγγέλων, που στήθηκαν σε τρία σημεία της πόλεως, όπως στην γέφυρα Βανικιώτη, που τρομάζουν τους οδηγούς τη νύχτα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την απορία των Δημοτών που βλέποντας αστόλιστη την πόλη τους, για πρώτη  φορά ύστερα από πολλά χρόνια (όλοι οι προκάτοχοι Δήμαρχοι του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, φρόντιζαν, ακόμη και με πενιχρά οικονομικά μέσα, να στολίζουν εορταστικά την Αλεξ/πολη) εμφανίζεται σαν τόπος Ισλαμικής χώρας όπου δεν υπάρχουν Χριστιανοί και συνακόλουθα εορτασμός των Χριστουγέννων.

Και δεν είναι μόνον η Αλεξανδρούπολη που εμφανίζεται σήμερα αστόλιστη.

Είναι και οι γύρω οικισμοί της, με εξαίρεση την πόλη των Φερών όπου ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νίκος Γκότσης μερίμνησε για το πανηγυρικό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία και την διακόσμηση της Χριστουγεννιάτικης γειτονιάς.

Εν των μεταξύ πληθαίνουν τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που φθάνουν στην εφημερίδα μας από Δημότες της Αλεξανδρούπολης, που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν αυτή την αρνητική στάση του Δημάρχου, κατά των Χριστουγέννων.

Μας ρωτούν λοιπόν: “Τί απέγιναν τα παλιά στολίδια και οι φωτεινές γιρλάντες που χρησιμοποιούσε κάθε χρόνο ο Δήμος;” – Τα πέταξαν από τις Αποθήκες, καταστράφηκαν ή πωλήθηκαν αλλού;”

Στο ερώτημά τους αυτό τους παραπέμψαμε στον Δήμαρχο, για να έχουν μία υπεύθυνη πληροφόρηση.

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία, συμπολίτης μας περιέγραψε την ομορφιά του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και του γενικότερου διάκοσμου, όχι μόνον στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και στον Βόλο, όπου έμεινε εντυπωσιασμένος  για τον στολισμό των κεντρικών οδών, αλλά και της παραλίας με τα τσιπουράδικα.

Ήταν χάρμα οφθαλμών ο στολισμός με τα αμέτρητα φωτάκια, που δημιουργούσε αίσθημα χαράς και αγαλλίασης για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

“Ξεχάσαμε, ακόμα και την φτώχεια μας και τα ζόρια που τραβάμε, από την οικονομική κρίση και η χαρά και το χαμόγελο των παιδιών μας, που εντυπωσιάσθηκαν πραγματικά, μας αποζημίωσε” μας είπε ο συμπολίτης μας.

Δεχθήκαμε όμως κι άλλες, πολύ σωστές παρατηρήσεις, από Αλεξανδρουπολίτες που ήρθαν στην γενέθλια πόλη τους, για να περάσουν τις ημέρες των εορτών.

“Κατεβήκαμε από το Αεροπλάνο και διασχίσαμε τους αστόλιστους δρόμους, θαρρείς και προσγειωθήκαμε σε τουρκική πόλη”.

Το ίδιο είπαν και επιβάτες που κατέβηκαν από το τραίνο.

“Ούτε ένα Δεντράκι φωτισμένο, μπροστά στον σιδηροδρομικό Σταθμό; – Τι πάθατε φέτος;”.

Τώρα βέβαια η πόλη δεν προλαβαίνει να στολισθεί.

Όμως ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να απαντήσει γιατί η Αλεξανδρούπολη φέτος, αρνήθηκε τα Χριστούγεννα.

Ή μήπως νομίζει ότι αυτό το ανούσιο “Πάρκο των Χριστουγέννων” για το οποίο η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έθεσε το ερώτημα “ΠΟΙΟΣ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ;” μπορεί να θεωρηθεί ως αντίδοτο;

Είναι κρίμα αυτό που έχει συμβεί φέτος.

Γιατί ακόμη και οι Τούρκοι επισκέπτες όπως μας πληροφόρησαν καταστηματάρχες, εξέφρασαν την απορία και την απογοήτευσή τους.

“Ήρθαμε στην πόλη σας, είπαν, για να χαρούμε ένα εορταστικό κλίμα. – Μας απογοητεύσατε”.

Κατά τα άλλα θέλουμε ανάπτυξη του Τουρισμού μας.

-Τι κρίμα;

Σ. Κ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This