9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Η Ευρώπη, το Ισλάμ και ο Ηράκλειος

Οι Μουσουλμάνοι προτιμούν την Ευρώπη, όπου συνεχίζουν να ζουν, με βάση την Σαρία, απομονωμένοι από τους άλλους ανθρώπους – Οι Χριστιανοί συνεχώς μειώνονται – “Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πάλι αύριο;” 

doureios-ippos-islam-stin-europi-vinteo-670x400

Ελεημοσύνη πονόψυχου χρεοκόπου, χαρακτήρισε ο πρ. Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος το μοίρασμα κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Θυμίζει το «Τσοβόλα δος’ τα όλα», και το «λεφτά υπάρχουν», ορόσημα της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και που επιτείνεται με το προσφυγικό.

Στην Τουρκία, στη Λιβύη, στο Μαρόκο και στην Τυνησία πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι αφρικανοί και ασιάτες περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό ρισκάρουν τη ζωή τους και πληρώνουν τεράστια ναύλα στους διακινητές τους.

Τόποι – στόχοι τους η Ιταλική νήσος Λαμπεντούζα, οι ισπανικές κτήσεις επί της Αφρικανικής ακτής Θέουτα και Μελίγια και τα  ευάλωτα, λόγω  απόστασης από Τουρκία και πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, ελληνικά νησιά. Η Λαμπεντούζα απέχει 68 μίλια από την Τυνησία και 120 από τη Λιβύη, ενώ η Χίος τέσσερα, η Λέσβος έξι και η Σάμος Ο,9 από τις ακτές της Τουρκίας.

Έως σήμερα η αποτροπή αθρόας εισόδου στην Ευρώπη είναι αναποτελεσματική και η διαχείριση του προβλήματος ατελέσφορη.

Κατά τον Economist (4-5-2005) οι μετανάστες φεύγουν από τις χώρες τους λόγω των καταπιεστικών καθεστώτων, των εσωτερικών κοινωνικών  ταραχών και της φτώχειας.

Αν και μουσουλμάνοι δεν καταφεύγουν  στις πλούσιες ισλαμικές χώρες, Σαουδική Αραβία, χώρες του Περσικού Κόλπου, Τουρκία κ.α., αλλά προτιμούν την Ευρώπη, στην οποία πάντως δεν εκτιμάνε όσα στερούνταν στις χώρες τους…

Στη χώρα που εγκαταστάθηκαν συνεχίζουν να ζουν με βάση τη Σαρία, απομονωμένοι από τους άλλους ανθρώπους.

Οι ανύπανδροι  παντρεύονται με κοπέλες από τις χώρες τους.

Αυτές, λόγω θρησκείας, σπάνια βγαίνουν από το σπίτι και δεν γνωρίζουν, ούτε μαθαίνουν, τη γλώσσα της χώρας που τους φιλοξενεί.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με φετινή έρευνα του Ινστιτούτου ICM, το 43% των ερωτηθέντων μουσουλμάνων της χώρας  δήλωσαν ότι θα εύχονταν να καθιδρυθεί σ’ αυτήν η Σαρία!…

Οι Χριστιανοί στην Ευρώπη συνεχώς μειώνονται. Από 553 εκατομμύρια, που είναι σήμερα, το 2050 θα είναι 454.

Τότε θα αποτελούν το 60% του συνολικού πληθυσμού, ενώ οι άθρησκοι – αδιάφοροι το 23% και οι Μουσουλμάνοι το 10%, από το 2% που είναι σήμερα.

Είναι ενδεικτικό ότι στη Γαλλία ο ιδιόρρυθμος πολιτικός και συγγραφέας Philippe De Villiers εξέδωσε βιβλίο με τίτλο «Οι καμπάνες θα κτυπήσουν πάλι αύριο;»…

Ο Ηράκλειος έζησε την εξάπλωση των αράβων στα εδάφη της αυτοκρατορίας.

Τους θεώρησε απολίτιστους και ανίσχυρους και δεν  έδωσε τη δέουσα σημασία στο γεγονός.

Η αλαζονεία της ανωτερότητας του πολιτισμού του  δεν του επέτρεψε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά  το πρόβλημα.

Το αντιλήφθηκε με πολύ πικρό τρόπο, με τις ήττες του στρατού του από τους άραβες στο Αϊνανταΐν  (634) και κυρίως στο Γιαρμούκ (636).

Ελπίζεται ότι η Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της συστηματικής μετανάστευσης των μουσουλμάνων όχι όπως ο Ηράκλειος.-

Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This