9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Και η Σαμοθράκη στα νησιά του Αιγαίου με μειωμένο Φ.Π.Α.

Ανάσα στις τοπικές οικονομίες 26 νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου δίνει η απόφαση αναστολής του αυξημένου Φ.Π.Α. – Όμως μόνο για ένα χρόνο θα ισχύσει η ρύθμιση – Ευχαριστίες του Δημάρχου Σαμοθράκης  

Samothraki_-_Kamariotissa_-_2007Ανάσα για μόνο έναν χρόνο δίνει στις τοπικές οικονομίες 26 νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για το χρονικό διάστημα από την 1η/1/2017 έως τις 31/12/2017 την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ.

Στα νησιά που γλιτώνουν τη σημαντική αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ περιλαμβάνονται η Λέσβος, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, ο Αγιος Ευστράτιος, η Χίος, τα Ψαρά, οι Οινούσσες, η Σάμος, η Ικαρία, η Κως, η Κάλυμνος, η Νίσυρος, η Πάτμος, η Λέρος, η Σύμη, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, οι συντελεστές ΦΠΑ παραμένουν έως τις 31/12/2017 στα επίπεδα του 5%, του 9% και του 17%, τα οποία είναι μειωμένα κατά 30% σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

- Advertisement -

Ειδικότερα, στα συγκεκριμένα νησιά:

α) Δεν θα αυξηθεί από 5% σε 6% ο συντελεστής ΦΠΑ για τα φάρμακα, τα παιδικά εμβόλια, τα βιβλία, τα περιοδικά και τις εφημερίδες.

β) Δεν θα αυξηθεί από 9% σε 13% ο ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

γ) Δεν θα αυξηθεί από 17% σε 24% ο συντελεστής ΦΠΑ για τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

δ) Θα ανατιμηθούν λιγότερο από όσο αναμενόταν η βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο, δεδομένου ότι από την 1η/1/2017 στα προϊόντα αυτά θα αυξηθούν τελικά μόνο οι συντελεστές των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και όχι και ο ΦΠΑ από 17% σε 24%.

ε) Θα αυξηθούν λιγότερο από όσο αναμενόταν οι λιανικές τιμές πώλησης του καφέ, δεδομένου ότι στο προϊόν αυτό από την 1η/1/2017 θα επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαμοθράκης αναφέρει τα εξής:

***

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δέκα ώρες αγωνίας από το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου ζήσαμε με τη γνωστοποίηση της εισήγηση της τροπολογίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην οποία δεν είχε συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη.

Ακολούθησε συντονισμός ενεργειών και το θέμα ανέλαβαν να λύσουν τόσο οι Βουλευτές Έβρου Α.Γκαρά, Γ. Καϊσας και Δ. Ρίζος καθώς και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης Μεν. Μαλτέζος.

Οι παρεμβάσεις τόσο των βουλευτών όσο και του κου Μαλτέζου  με πλήθος ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν επιτυχημένες και μέσα σε ώρες τα προγράμματα οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τους ευχαριστούμε για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη τους στο συγκεκριμένος θέμα και σε πολλά άλλα.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This