9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Κοινές δράσεις της AEGEAN με την Περιφέρεια της ΑΜ-Θ

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το 2017 οι οποίες έχουν στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μέσω των Αεροδρομίων Καβάλας και Αλεξ/πολης

 AEGEAN3

Στο πλαίσιο πολύμηνης προεργασίας και διερεύνησης των δυνατοτήτων επέκτασης της συνεργασίας ΠΑΜΘ και Aegean, ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΑΜΘ για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, προσκάλεσε στην Περιφέρεια, την περασμένη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου και είχε συνάντηση εργασίας με το δ/ντη πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου κ. Στέφανο Σαδόπουλο και τη διευθύντρια πωλήσεων Βορείου Ελλάδας κα Ειρήνη Σιδηροπούλου.

Οι 3 τους επισκέφθηκαν τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας κο Θόδωρο Μαρκόπουλο και στην συνέχεια μετέβησαν στην Ροδόπη όπου επεσκέφθησαν τον κο Νίκο Τσαλικίδη.

- Advertisement -

Στη συνάντηση, η οποία ακολούθησε αρχικώς στη Καβάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έθεσε στους εκπροσώπους της Aegean την αναγκαιότητα αναβάθμισης της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας με την Αθήνα, αλλά και τη σύνδεσή του με αεροδρόμια του εξωτερικού για τουριστικούς και επιβατικούς λόγους.

Ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η συνεργασία της εταιρείας με την Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος και των δύο πλευρών, αλλά και να παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή.

Στα πλαίσια της ίδιας συζήτησης προτάθηκε και τέθηκε η συμβολή της εταιρείας στα πλαίσια του AirSea Show 2017, στα πλαίσια του Έτους Τουρισμού 2017 της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και της «Synergia 2017», η οποία θα διεξαχθεί στην Καβάλα και η οποία συνάδει με την ανειλημμένη πρωτοβουλία της εταιρείας να αναδεικνύει τοπικά εδέσματα και κεράσματα, τα οποία προσφέρει στους επιβάτες της.

Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προώθησης και ενδυνάμωσης της εσωτερικής επιβατικής κίνησης αλλά και οι πιθανότητες πτήσεων από και προς το εξωτερικό. Είναι ζητήματα στα οποία οι 2 πλευρές εργάζονται από κοινού. Είναι δεδομένη η στήριξη της Aegean με συνεχή δημοσιεύματα στο inflight περιοδικό της BLUE, με ποιο πρόσφατο το πολυσέλιδο αφιέρωμα για τη Δράμα στο περιοδικό που είναι σε κυκλοφορία αυτή τη περίοδο.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως του κλιμακίου στη Ροδόπη  εκφράστηκαν ευχαριστίες για την ανταπόκριση στο αίτημα και της Περιφέρειας, για τη συνδρομή της Aegean στην άμεση αεροπορική επιστροφή των μαθητών από τη Ροδόπη που ασθένησαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Αθήνα.

Συμφωνήθηκαν να διοργανωθούν κοινές δράσεις προώθησης του προορισμού το 2017 :

• Ο Μήνας Φεβρουάριος 2017 να είναι ο μήνας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον οποίο θα προσφερθούν στους πελάτες της Aegean, προϊόντα από την περιοχή μας.

• Συμμετοχή στην 3η Synergeia και παράλληλα κοινή διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης – προώθησης του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της Νοτίου Ελλάδας. Διοργάνωση δικτύωσης με συναντήσεις B2B με πράκτορες και ξενοδόχους της περιοχής.

• Συνδιοργάνωση φιλοξενίας blogger διεθνούς φήμης και απήχησης για τη σύγχρονη διεθνή προβολή της ΠΑΜΘ.

• Διερεύνηση συμμετοχής και συνεργασίας στο Kavala Air Sea Show.

• Διερεύνηση συνεργασίας στις εκδηλώσεις για το ‘’2017: Έτος Τουρισμού για την ΠΑΜΘ’’.

• Συνεργασία για τη βελτίωση των συνδέσεων με την Αθήνα.

• Συνέχεια στην προσπάθεια εδραίωσης συνεργασιών και συνθηκών για τη δρομολόγηση πτήσεων από αεροδρόμια της ΑΜΘ από και προς το εξωτερικό.

Ο αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, κος Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε : ‘’Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια (Αλεξανδρούπολης και Καβάλας) στα οποία η Aegean λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εξυπηρετώντας πάνω από 250.000 επιβάτες. Είναι μία Ελληνική εταιρεία που σε καιρό κρίσης έχει ανοδική πορεία, με ιδιαίτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών που προσφέρει και διεθνή αναγνώριση.

Συνεργαζόμαστε στενά για την περαιτέρω βελτίωση της σύνδεσης των αεροδρομίων μας με την Αθήνα, προς όφελος κυρίως των πολιτών της περιοχής μας αλλά και της τουριστικής επισκεψιμότητας. Προχωρούμε στη διερεύνηση βελτίωσης των συνθηκών στα πλαίσια του εφικτού.

Επίσης εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση διερεύνησης συνεργασιών και δυνατοτήτων εκτέλεσης πτήσεων εξωτερικού. Το 2016 η Aegean με την δωρεάν προβολή που παρείχε μέσω του Inflight περιοδικού της BLUE σε διάφορους προορισμούς της ΑΜΘ, μας έφερε πιο κοντά στους περίπου 18.000.000 επιβάτες που διακινεί κάθε χρόνο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα επαναβεβαιώσαμε την ειλικρινή και στέρεη αυτή συνεργασία και προχωρήσαμε ακόμη ένα βήμα βάζοντας τις βάσεις για νέες και πολύπλευρες κοινές δράσεις ενδυνάμωσης της προβολής του προορισμού Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το 2017. Χρειάζεται συνεχή και επίπονη  εργασία, με προσήλωση στο στόχο για να έχουμε πρόοδο και αυτό αποτελεί δέσμευση και των δύο πλευρών. ’’

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This